Liverpool gjorde jobben, og slo Brighton 2-1 på Anfield. Dermed lå presset på Manchester City og Arsenal i dagens toppoppgjør i Premier League.

Liverpool lot som vanlig motstanderen ta ledelsen i dagens oppgjør. Det uvanlige var vel at Brighton fikk sin obligatoriske ledermål før det hadde gått 90 sekunder av kampen.

Resten av kampen ble fullstendig dominert av Liverpool, og scoringer av Diaz og Salah sikret tre usedvanlig viktige poeng. Men de siste minuttene ble unødvendig spennende, ettersom Liverpool bestemte seg å gi Brighton en sjanse ved å donere vekk ballen gjentatte ganger i ren veldedighet.

Heldigvis endte det 2-1, og nå er det de andre topplagenes tur. På forhånd drømte vel Liverpool-fans om uavgjort. Men å ta poeng på Etihad er svært vanskelig. Hvis noen skal klare det, så er Arsenal i kjempeform, og har hatt en fabelaktig sesong. Alt annet enn Arsenal-seier ville føre til at Liverpool ville ligge alene på toppen av tabellen.

Kampen startet rolig, Jesus får en halvsjanse etter 7 minutter, men skuddet går utenfor og Citys keeper Ortega har nok kontroll uansett.

Aké får en sjanse for City etter et kvarters tid, på en heading fra et par meter etter corner. Men han treffer ikke ballen skikkelig. For øvrig ekstremt svakt keeperspill av Raya, slike innlegg skal han plukke enkelt ned. Arsenal får corner rett etterpå, da viser Ortega i City-målet hvordan det skal gjøres.

Arsenal er ekstremt passive og defensive, og City har ballbesittelse på uhørte 73 prosent etter litt over tyve minutter. Men de skaper lite, og Arsenal skaper ingenting. Egentlig er kampen dørgende kjedelig så langt, særlig for nøytrale tilskuere.

Etter 30 minutter får Arsenal endelig til et brukbart angrep. Det ender med nok et svakt skudd fra Gabriel Jesus. Med et slikt navn bør han prestere bedre på 1. påskedag!

Men nå er Arsenal mer inne i kampen, og kommer på et par angrep uten å skape de helt store sjansene. Jesus har tydeligvis ikke stått opp fra de døde ennå, og virker helt forvirret og hjelpeløs.

Det ender målløst til pause, og i tillegg forsvinner lyden fra Viaplay! Ikke akkurat noen fest så langt, men Liverpool-fans ønsker seg sikkert en nøyaktig like kjedelig og tannløs andre omgang.

Andre omgang

Etter 47 minutter får Kovačić til et godt skudd for City, men ballen går 30-40 cm utenfor. City starter med høyt og aggresivt press, og har tydeligvis bestemt seg.

Men Arsenal kommer tilbake, og skaper trøbbel for City. Etter rundt 50 minutter er Ødegaard involvert i et flott angrep, og Jesus er ikke langt unna å rekke ballen fra Saka foran åpent mål.

– Ingen tvil. Kampen endrer karakter. Arsenal er tøffere i trynet, sier Tjernås fra kommentatorplass etter 53 minutter.

Vel, det varer ikke lenge. City tar over, men sliter med å skape sjanser. Etter 70 minutter lukter det 0-0.

Men City øker presset. Dog blir det ingen scoringer av dette, og etter 75 minutter er det fortsatt 0-0. Arsenal har endelig byttet ut en ubrukelig Jesus med Trossard, men City har sluppet inn urokråka Grealish, og oppskrytte Doku.

Også Martinelli settes inn av Arteta etter 78 minutter.

Erling Braut Haaland var for øvrig helt usynlig, men det var ikke kun hans egen skyld. Etter 83 minutter får han en god sjanse etter corner, men bommer fullstendig på ballen. Ikke hans dag, ser det ut til.

Tempoet øker litt mot slutten av kampen. Men det ender 0-0, og det er kun Liverpool som kan juble, siden de vinner to poeng mot begge konkurrenter.

Vel, det gjenstår fortsatt ni kamper, så ingenting er avgjort. Dog er Liverpool nå klare favoritter, og dette ser tøft ut for City. Det blir fortsatt en ekstremt spennende innspurt av Premier League, dét er vel den eneste spådommen man kan våge å komme med.