Etter fjorårets tredjeplass var det store forventninger til Manchester United, som startet sesongen med hjemmekamp mot Wolverhampton. Men det de presterte var en gedigen skuffelse.

Ikke fordi at Wolves imponerte, men fordi Man Utd ikke leverte. Det sviktet i alle ledd. Egentlig klarte ikke Utd å skape en eneste målsjanse de første 45 minuttene.

Min svoger, som er Man U-supporter, sa han holdt på å sovne. Også jeg ble sittende og sjekke andre nyheter, for kampen var nitrist.

Andre omgang starter med en vanvittig sjanse for Wolves etter rundt 49 minutter, men Cunha bommer på målet fra noen få meter. Wolves må score på slike gedigne muligheter, hvis de vil bevege seg inn i trygg sone.

Uansett tar kampen endelig litt liv i starten av andre omgang, så vi fotballentusiaster slipper å dø av kjedsomhet. Men kvaliteten er ikke så mye å skryte av.

–Det er en herlig fotballkamp dette her, sier kommentatoren til Viaplay, etter et nytt forsøk fra Cunha.

Det er ren bullshit. Det er en elendig fotballkamp når det nærmer seg en times spill. Dog skaper den økende intensiteten litt mer underholdning, men ingen kvalitet.

Mason Mount, som flyttet fra Chelsea til Manchester Utd i juli, Han  er en spiller jeg har stor tro på, men i dagens kamp var han tilnærmet usynlig. Han ble omsider byttet ut med dansken Christian Eriksen etter 68 minutter, alt for sent etter min mening.

United prøver en kontring etter rundt 70 minutter, men Fernandez er en skygge av seg selv, og det ender med en kontring av Wolves som misbruker en brukbar sjanse. Det er tendenser til pipekonsert på Old Trafford, vel fortjent etter så dårlige prestasjoner.

Så får Man U scoringen, etter 75 minutter! Midtstopper Varan setter inn ballen med hodet, etter et bra angrep av United.

– Om det er fortjent kan diskuteres, sier kommentatoren.

Men Wolves virker å være vaksinert mot å score mål, selv i en omgang de dominerte store deler av. Da fortjener de ikke bedre.

Mot slutten av kampen skaper Wolves flere gode sjanser, men avslutningene holder ikke mål. Keeperen Onana virker som et godt kjøp av Utd.

Seks minutter på overtid burde Wolves fått straffe, da Onana angriper en person i feltet uten å være i nærheten av ballen. Kommentatorene til Viaplay er enige, men VAR og dommeren overser hendelsen.

– Et av de klareste straffesparkene jeg har sett på lang, lang tid. Hvis dette er lov, er det bare å kaste regelboka. Da er alt lov, sa Kasper Wikestad i Viaplays studio.

Så Varane ender som matchvinner, og United har tre poeng. Men det var ingen imponerende forestilling. Etter at første runde er ferdig er min konklusjon som følger:

  • Manchester City er åpenbare favoritter, og Haaland er i gang med sine scoringer.
  • Chelsea virker ekstremt sterke, og er absolutt i stand til å nå topp fire.
  • Tottenham virker omtrent dårligere enn i fjor, etter at Kane har byttet beite til Bayern München. Tottenham kan nok se langt etter topp fire, som gir plass i neste års Champions League.
  • Liverpool skuffet kanskje i åpningskampen, men dette skyldes gode prestasjoner fra Chelsea. Men realistisk er målet kun topp fire, og jeg er ikke sikker på at de klarer dette.
  • Arsenal virker svakere enn i fjor, men vil trolig bevege seg i toppsjiktet. De virker dog å ligge milevis bak Manchester City.
  • Manchester United skuffet stort i åpningskampen. Men jeg tror de vil heve seg, og konkurrere om de viktige fire øverste plassene.
  • Brentford kan heve seg ytterligere etter fjorårets flotte sesong, og Nottingham Forest ser ut til å kunne heve seg også.
  • Wolves er like håpløse som vanlig, de leverer god og underholdende fotball, men scoringene uteblir.

Men tross alt, man kan ikke konkludere etter kun én eneste runde. Jeg nøyer meg med å kose meg med at livet endelig har mening igjen.

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.