Etter en uutholdelig sommer, uten hverken fotball-VM eller EM, så startet endelig fotballen igjen med fjorårets suverene vinner av Championship Burnley mot Manchester City, som vant Premier League, FA-cupen og Champions League i fjor. Endelig er sommeren over!

Jeg hadde gledet meg siden tidlig i juni, så starter de showet med den hersens knelingen for de voldelige marxistene i BLM.

Jeg mistet nesten lysten allerede før årets første PL-kamp var i gang. Men, sånn er det. Idiotiet og woke infiltrerer alt. Dessuten: Hva skal man ellers finne på en fredags kveld?

Så scorer Haaland på sitt første touch etter 3 minutter! Da glemmer jeg den idiotiske knelingen for BLM, og våkner til liv. Personlig tenker jeg at det er umulig for Haaland å oppnå noe lignende som fjoråret, med 52 mål på 53 kamper. Men han har gang etter gang vist en evne til å heve seg, og kommer nok til å score en god del mål i år også. 52? Jeg tviler, men håper på en god sesong for Brauten, bortsett fra i kampene mot Liverpool, selvsagt.

Burnley er tøffe, og gir ikke opp. De har god kontroll over ballen, god bevegelse, og spiller fotball på et skyhøyt nivå sammenlignet med de patetiske norske fotballjentene. Dette leverer de etter å fått en i trynet av verdens beste lag etter tre minutter, imponerende.

Sander Berge har for øvrig nylig blitt kjøpt av Burnley fra Sheffield Utd. Berge er en spiller jeg har sansen for, selv om han mangler en del når det gjelder tempo, selv om han har et brukbart driv hvis han får noen sekunder på seg. Han har spilt med flagget på brystet siden 2013, da han spilte kamper for G15-landslaget.

Etter 22 minutter, må Kevin De Bruyne gå av banen, et stort tap for City. Han har slitt med skader de siste månedene, og sjansen på flere scoringer for Haaland synker betraktelig.

Burnley fortsetter å imponere, og skaper flere sjanser litt før en halvtime er spilt. Jeg har trua på Burnley i år, men det betyr ikke at de må slå suverene City. Men de prøver, det er herlig å se på.

BLM? De har jeg glemt nå…nesten.

Det har tydeligvis Haaland også, som setter inn 2-0 etter 35 minutter, en vakker scoring. Er det mulig? Gutten har jo nesten ikke vært borti ballen!

Burnley gir seg ikke og går rett i angrep. Man blir rørt, på en 100 prosent maskulin måte selvsagt, av å se innstillingen til Burnley-spillerne.

Dog ble det tungt for Burnley det siste kvarteret, men til pause sto det fortsatt 2-0 til Man City.

Andre omgang starter nokså middelmådig, det ser ut som City har skrudd ned intensiteten, og Burnley klarer ikke å utnytte dette det første kvarteret. City leverer noen feilpasninger, uvanlig for dette laget.

Etter en nokså kjedelig periode scorer Rodri, og kampen er avgjort. Burnley gjorde en god innsats, og jeg tipper de vil overleve sesongen uten nedrykk. Men et Man City på halv maskin ble for tøft-

Etter 80 minutter blir Haaland byttet ut. Han gjorde ikke så mye, men når man scorer to mål i første ligakamp så kan man klappe seg selv på ryggen.

I morgen starter Arsenal sin kamp, da de møter Nottingham Forest. Kun seier er godt nok for Arsenal og kaptein Ødegaard.

På søndag kommer den første virkelig store kampen, da møter Liverpool Chelsea på bortebane.

Mandagen er totalt uinteressant, da er det kun en ubetydlig kamp på Old Trafford, hvor Wolverhampton skal forsøke å knuse Man Utd.

Det finnes ingen nøytralitet, hverken i krig eller fotball!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.