Det har vært en fantastisk sesong i engelsk toppserie, og lenge var det tre lag som kjempet om seieren i Premier League.

Men Liverpool, som ledet lenge, dummet seg ut og mistet alt for mange poeng.

Dermed overtok Manchester City kontrollen. De behøvde bare å vinne alle kampene for å bli mestere. Arsenal, som har imponert voldsomt under ledelse av sin norske kaptein Martin Ødegaard, måtte også vinne alle sine kamper, for å håpe på at Man C ga fra seg to poeng. Likt i poeng ville Arsenal trolig vinne på målforskjell.

Både City og Arsenal vant kamp etter kamp, og nå er det enkelt: Hvis City vinner i dag, så er de nok en gang vinnere.

Selv om jeg er Liverpool-supporter valgte jeg derfor å følge Haaland & co. City-lagt entret banen med følge av sine unger og spebarn, Vakkert.

Oscar Bobb startet på benken, men har spilt nok til å bli en del av gullvinnerne, hvis City bare gjorde jobben.

Blue Moon runget over stadion mens kaptein Kyle Walker omfavnet spillerne og forklart dem hva som sto på spill. For min del var jeg helt sikker på at Man C kom til å klare det.

Det tok litt over ett minutt før Phil Foden scoret med et nydelig skutt nesten oppe i krysset. Game over, tenker jeg.

Gutten er 23 år gammel, og kan vinne sin sjette gullmedalje i Premier League!

City er helt overlegne, selv Doku klarer nesten å skape sjansjer. Jeg har ikke så mye sans for Doku, Han er en fantastisk dribler, men er ofte for sen til å sentre ballen. I starten av første omgang var han dog strålende.

Så er det akkurat Doku som klarer å sende pasningen, som gjør at Foden får sin andre scoring!

Foden er vel fortjent kåret til årets spiller i Premier League. Etter under tyve minutter i siste kamp er han oppe i 19 seriemål.

Man kan samtidig merke seg at Erling Braut Haaland, som både har vært lenge ute med skade, og i tillegg har fått mye kritikk, faktisk har 27 scoringer i årets serie, og er for andre år på rad overlegen toppscorer.

Det blir meningsløst å følge kampen.  Det man ser er et totalt overlegent lag, motstander West Ham har nesten ikke hatt ballen.

Så jeg byttet over til Jürgen Klopps siste kamp som manager for Liverpool.. Også Liverpool tar en tomålsledelse mot Wolverhampton i første omgang. Men Arsenal har på hjemmebane havnet under mot Everton!

Så skjer det ting! Arsenal utligner mot Everton, og West Ham scorer mot City. Et vanvittig brassespark av Kudus. Dermed er det kun to mål som trengs for at Arsenal tar gull.

Plutselig ble det spennende, selv om jeg nå, i pausen, er sikker på at gullet havner i Manchester. Ikke 100 prosent sikker, men 90 prosent. De siste prosentene av usikkerhet er noe av det som gjør fotball så fantastisk.

Men etter 58 minutter scorer Rodri for City, etter magisk fortball. Der ble trolig gullet sikret.

Som jeg har spådd hele sesongen, selv når Mnn City lå bak både Liverpool og Arsenal, så endte det med gull. Det eneste man kan gjøre er å gratulere gamle City-fans, som kanskje kan fremstå bortskjemte, men som har opplevd mange år med smerte.

Arsenal rotet det bort rundt jul, men har vært suverene etterpå. Det holder allikevel ikke.

Luton Town, Burnley og Sheffield United rykker ned. Man c, Arsenal, Liverpool og Aston Villa er kvalifisert til neste års Champions League, som kommer i et helt nytt format.

Neste helg er det finale i FA-cupen, så må man lide seg gjennom noen uker uten skikkelig fotball inntil EM starter 14. juni med åpningskamp mellom Tyskland og Skottland.

Det blir spennende å se om die mannschaft velger å satse på prestasjoner i stedet for LGBTQ-aktivisme denne gangen, som førte til total fiasko i sist fotball-VM-

Les også:

VM tar av: Tyskland er slått ut, og Spania var i faresonen

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.