Erling Braut Haaland fikk sjansen på straffespark etter 12 minutter, og sviktet ikke. Dermed ledet Manchester City 2-0 mot et svakt Leicester.

Den suverene midtstopperen John Stones scoret det første målet i det femte minuttet, et vakkert skudd på halvvolley fra rett utenfor straffefeltet.

Det var Stones’ første scoring i serien i år, han scoret også et mål i Mesterligaen mot Borussia Dortmund.

Haaland derimot er grådigere, og etter 25 minutter kombinerte han og De Bruyne perfekt, Haaland scorer elegant etter å ha latterliggjort hele forsvaret til Leicester.

Han er nå oppe i 32 seriemål og 47 scoringer totalt denne sesongen. To mål til så tangerer han rekorden i Premier League, som innehas av Alan Shearer (94/95) og Andrew Cole sesongen før.

Selvsagt ble Haaland deretter byttet ut i pausen. Han skal spares og City nøter Bayern München kommende onsdag. En omgang var nok til at Ethiad kåret Haaland til banens beste spiller.

Neste seriekamp for Haaland & Co blir meget avgjørende. 26. april møter de Arsenal på hjemmebane. Jeg ser virkelig ikke for meg at Arsenal tar poeng i den kampen, men unner selvsagt Ødegaard og hans lagkamerater suksess. Mest av alt håper jeg vi får oppleve en dramatisk og spennende kamp, med gode prestasjoner fra våre norske superstjerner.

Leicester var sjanseløse, og det ser ut som det kan ende med nedrykk. Det hjelper ikke at andre lag i bunnkampen vinner. Bournemouth klarte en sterk 3-2 seier borte mot Tottenham, etter å ha avgjort flere minutter på overtid. Wolverhampton vant også.

Tabellen ser mørk ut for et fryktelig svakt Leicester, som virker å ha mistet troen. De fikk seg et trøstemål i det 74. minutt, men det hjelper ikke så mye.

Leicester ligger på nedrykksplass, men Everton tapte og gir Leicester et visst håp om at de har mulighet til å klare seg. Men da må de ta seg sammen og spille bedre fotball.

Skjermdump VgLive

Dog bør det nevnes at Leicester skapte flere gode sjanser etter pausen, og kanskje fortjente mer enn det ene målet. Så evnene er der, de må bare bringes frem fra start. Men City hadde trolig skrudd opp spillet noen hakk hvis det hadde vært nødvendig, det var sparebluss fra de lyseblå den siste omgangen.

Arsenal er under et voldsomt press nå, men de har vist at de er i stand til å takle presset tidligere i sesongen. Vi får se hva som skjer i morgen, da Arsenal møter West Ham borte i et London-derby kl. 15.00.

Alt annet enn seier vil være en katastrofe. Min spådom er at Arsenal vinner kampen i morgen, men at de ikke klarer å motstå presset fra Man City når det gjelder seriegullet.