Haaland har vært ute noen kamper på grunn av skade. Han viste lite av seg den første omgangen, helt til at han scoret sitt 29. mål rett før pause.

Hodespillet har vært Haalands største (og kanskje eneste) svakhet, men han viser tydelige forbedringer, og hadde også en nesten-sjanse tidligere i omgangen.

Innlegget til målet kom selvfølgelig fra Kevin de Bruyne, som har så mange målgivende pasninger i år at man mister tellingen. Dette til tross for at han startet sesongen nokså svakt.

Totalt har de Bruyne 62 mål og 100 målgivende på 237 kamper i Premier League, antageligvis før denne siste kampen.

På sitt beste er de Bruyne etter min mening verdens beste midtbanespiller, en glede å se på for en gammel midtbanespiller som meg selv (uten sammenligning for øvrig). Enormt dyktig offensivt, og med en eksepsjonell defensiv innsats. En 100 prosent disiplinert lagspiller. Et fotballmessig forbilde for unge håpefulle.

Kombinerer man de Bruyne med monsteret Haaland så finner man gull. Og når herlige Grealish viser storform, så gjør det ingenting at Foden er i rekonvalesens etter en blindtarmoperasjon.

Grealish fikset mål nummer to etter 57 minutter. Keeperen til Southampton reddet det første skuddet, men hadde ingen sjanse på den elegante returen til Grealish.

Så slår Haaland til igjen, med et BRASSESPARK! Det er jo nesten utrolig. Innlegget kom fra bestekompis Grealish. Man blir rett og slett målløs. Dette var Haalands mål nummer 30 i Premier League og 44 totalt denne sesongen.

Husker du hvordan Solskjær ble hyllet som superstjerne etter 18 mål på en PL-sesong?

Haaland ble byttet ut med Alvarez umiddelbart etter sin andre scoring. Han har scoret ni mål på sine siste tre kamper, og slutter ikke å imponere.

Vi har nesten ikke sett noe lignende i fotballhistorien, sier kommentatoren på Viaplay (parafrasert).

– Han er utenomjordisk! utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

– Jeg har hatt denne jobben i 42 år, og jeg kan ikke huske å ha sett en målscorer som dette. Han er en målmaskin, sa BBC-kommentator Jonathan Pearce.

Southampton fikk et trøstemål rett etter at Haaland ble byttet ut, da Sékou Mara  reduserte til 1-3. City slo raskt tilbake.

Alvarez er en fantastisk spiss, som hadde vært superstjerne på alle lag i verden (inkludert landslagget til Argentina, som vant VM nylig). Men han sliter med at han må konkurrere med den beste spissen i verden.

Han fikk dog en scoring på straffespark som hadde gitt Haaland nok et hattrick hvis han fortsatt var på banen. 4-1 til et suverent Man City.

I morgen må Arsenal svare i en intens kamp om tittelen. 5 poeng skiller de to lagene. Ødegaards Arsenal møter Liverpool borte, og selv om Liverpool har vært en ren tragedie i år, så taper de ikke ofte på hjemmebane.

Men dessverre tror jeg Arsenal kan klare en seier på Anfield Road i morgen. Kampen starter 17.30, jeg gleder meg ikke.

Arsenal skal møte Man City på bortebane 26. april, en meget avgjørende kamp. Hvis Arsenal taper den kampen, så vinner de ikke serien, uten å vinne alle de andre gjenstående kamper. For City er i sonen nå, og da er de så å si umulig å stoppe.