Lokaloppgjøret mellom de to Manchester-lagene viste klasseforskjell. Best på banen var Erling Braut Haaland, tett fulgt av Phil Foden. Begge scoret tre mål i kampen som endte 6-3 til City.

Foden hadde i tillegg en målgivende pasning, til Haaland. Men Haaland hadde to målgivende pasninger til Foden.

Superstjernen fra Bryne har nå scoret 14 mål på åtte seriekamper. I 1996/97-sesongen gikk nordmenn av skaftet da Ole Gunnar Solskjær klarte 18 mål på en hel sesong.

Kommentatoren under kampen sa at Haaland, hvis han fortsetter på denne måten, kan slå en helt vanvittig rekord fra 1927–28-sesongen, da William Ralph «Dixie» Dean scoret 60 mål på en sesong i serien.

– Han bryter rekorder etter rekorder, målmaskinen fra Jæren!, erklærte Viaplays kommentator Wikestad.

Dette er nok usannsynlig, men viser bare hvilken vanvittig start Haaland har hatt i Premier League. Han har altså scoret tre mål i hver av de tre siste hjemmekampene.

Mest gledelig er utviklingen Haaland har hatt på hodespillet, som sørget for ett av målene, og en trippelsjanse i starten av kampen.

Selv om han spiller på et nokså elendig landslag, så er det ikke umulig at Haaland kan vinne Gullballen (Ballon d’Or) dette året. At en nordmann er nominert til denne gjeve prisen er utrolig i seg selv. Hvis han vinner, så er det et rent mirakel. Men trolig er det litt for tidlig, siden prisen blir utdelt allerede 17. oktober. Neste år er muligheten større, hvis han fortsetter i det samme sporet.

Jeg bør dog nevne Ada Hegerberg. I 2018 ble hun første kvinne noensinne til å vinne hedersprisen Gullballen som verdens beste fotballspiller. Men selv om jeg er en stor tilhenger av at jenter og kvinner spiller fotball, noe jeg har vært siden barndommen, så er det fortsatt et helt annet nivå på herrefotballen.

Haaland er for fotballen det Magnus Carlsen har vært for sjakken: Norske verdensstjerner vi aldri har sett maken til.

Nå mangler det bare at Christian Ruud klarer å vinne en Grand Slam-finale i tennis, han har tross alt nådd to finaler og nådde andreplass i rangeringen over verdens beste tennisspillere.

Men Haaland spiller tross alt fotball, og dominerer på verdens beste lag i verdens beste liga i en sport som er stor i nesten alle land i verden.

Man blir rett og slett lamslått av å bevitne hva han presterer. Så skader det ikke en Liverpool-supporter å hylle ham, vår sesong er jo allerede en fiasko.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.