Premier League har kåret Erling Braut Haaland til årets spiller etter den elleville debutsesongen hans i Manchester City. Haaland er fra før av kåret til sesongens spiller av de britiske journalistene.

Premier League skrev på sin Twitter-konto:

Erling Braut Haaland har scoret 36 mål i årets Premier League, noe som er rekord. Han har i tillegg hatt åtte målgivende pasninger. Hans 44 målpoeng er en tangering av Thierry Henrys rekord fra 2002/2003-sesongen, skriver VG.

I denne kåringen er det publikum, samt et panel av eksperter og klubbenes kapteiner, som har stemt frem Haaland. Arsenal-kaptein Martin Ødegaard var blant de andre nominerte. Ingen nordmann har tidligere vært i nærheten av å vinne denne gjeve tittelen.

Manchester City avslutter serien i morgen mot Brentford på bortebane. Lørdag møter de Manchester United i FA-cupfinalen.

Så avsluttes sesongen med Champions League-finalen mot Inter 10. juni.

Det er altså gode muligheter for at Man. City som lag vinner tre titler denne sesongen.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.