Erling Braut Haaland bidro sterkt til en overlegen seier for Man City i første kamp i kvartfinalen i Mesterligaen, hvor laget hans slo selveste Bayern München 3-0.

Haaland la opp til 2-0 målet. En nydelig innlegg som ble forvandlet til scoring av Bernardo Silva. Haaland viser i denne situasjonen hvilken lagspiller han er.

Så sørger han selv for 3-0. Dette er hans mål nr. 11 i årets Champions League på 7 kamper, og hans mål nummer 34 på 26 kamper på dette høye nivået totalt. Man må klype seg i armen for å forstå at dette faktisk skjer.

Haaland har scoret 30 mål i Premier league og fire mål i britiske ciuper. Totalt er det altså 45 mål han har stått bak i denne sesongen.

City dominerte kampen fullstendig, og reduserte storklubben Bayern München til statister. Haaland har jo tidligere sagt at City ikke kjøpte han for å vinne Premier League, siden dét klarer klubben fint uten superspissen fra Bryne.

Haaland er kjøpt for at City omsider skal lykkes i å vinne Champions League. Og nå nærmer de seg målet, nok en gang, mye på grunn av Haalands fabelaktige prestasjoner.

Citys første mål ble for øvrig levert av midtbanespilleren Rodri, en perle i krysset fra 18-19 meter.

Grealish fortsetter den gode trenden, en herlig fotballspiller. Forsvaret fremstår bunnsolid. Midtbanen med portugiseren Silva og belgiske De Bruyne er ren verdensklasse. Og angrepet er uslåelig, med Haaland som den store stjernen.

Manchester City er på vei mot en seier i Champions League, med en ung gutt fra Bryne som er født i Leeds i spissen.

Returkampen er neste onsdag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.