Erling Braut Haaland slutter ikke å imponere. Forrige kamp scoret hans sitt mål nummer 50 i løpet av årets obligatoriske kamper. I kveld slo han legender som Alan Shearer, da han leverte sitt seriemål nr. 35.

Dette er ny rekord for antall mål av en spiller i løpet av en sesong siden Premier League oppsto for over 30 år siden, i sesongen 1992/93.

Etter kampen stilte City-spillerne og andre seg opp i en æresvakt for helten, som ble ubegrenset hyllet av alle, inkludert spillere på motstanderlaget West Ham.

– Jeg hadde ikke peiling (på at de kom til å gjøre det). Det var et løye moment, et stort moment, sa Haaland da han møtte til intervju med Viaplay snaut tre kvarter etter kampen.

– Det var en liten tale i garderoben, og så har jeg chilla litt med gutta, sa han om tiden etter sin historiske bedrift. Han gjentok flere ganger at han selv ikke har vært særlig opptatt av rekordjakten alle andre har snakket om.

– Helt ærlig trodde jeg ikke at jeg skulle klare såpass mange mål, men det gjorde jeg. Jeg er stolt og glad og alt. (NTB)

Som Liverpool-supporter så jeg ikke hele kampen, måtte lide meg gjennom et relativt middelmådig oppgjør hvor Liverpool vant 1-0 mot et dårlig Fulham.

Men jeg fulgte med, og fikk se scoringene og etterspillet.

Rune Bratseth var mest imponert over hvor ydmyke våre nye superstjerner er utenfor banen. Den andre han nevnte var selvsagt Martin Ødegaard, som snart nærmer seg Solskjær-antall i scoringer fra sin midtbaneposisjon som kaptein for Arsenal.

Men Arsenal vinner ikke gullet i år. Haaland har scoret 35 mål og har fortsatt 5 kamper igjen i serien. Han har scoret 51 mål totalt, og kan i teorien ha ni viktige kamper igjen. Ingenting er mulig for Haaland, som fortsatt kun er 22 år gammel.

Om et par år blir guttungen fra Leeds/Bryne sikkert voksen nok til å skaffe seg en anstendig hårsveis. Hvem skal stoppe ham da?

Manager Pep Guardiola beskrev Haaland som en unik person.

– Det er utrolig hvor mange mål Erling har scoret. Han er en unik person, spesiell både som spiller og menneske. Han fortjente æresvakten etter sin utrolige milepæl Guardiola til Sky Sports.

Jeg bøyer meg i støvet for de ufattelige prestasjonene. Tror du dette er enkelt? Spør en norsk spiss som sjelden klarer ti mål på en sesong i en elendig norsk Eliteserie, så får du svar.

Gullballen går nok til Messi i høst, på grunn av VM-seieren til Argentina. Men det er etter min mening utvilsomt Haaland som fortjener denne prisen. Det er ikke hans skyld at han spiller for et ubrukelig landslag som ledes av woke-klovnen Ståle Solbakken.

Neste uke kommer årets oppgjørs første utgave. 9. mai møtes verdens to beste lag til første kamp i semifinalen i Champions League. Alt kan skje i oppgjøret mellom Real Madrid og Manchester City, jeg setter av både 9. og 17. mai til dette, med et lite norsk flagg på bordet til returkampen på nasjonaldagen vår.

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.