Erling Braut Haaland laget sitt fjerde hattrick i Premier League da han scoret tre mål mot Wolverhampton søndag.

Dermed har Haaland scoret 25 mål for Manchester City i årets Premier League-sesongen, hvor det fortsatt gjenstår 18 kamper.

Det gjør det enda mer imponerende at Haaland i mange kamper blir byttet ut tidlig, for at han skal spare på kreftene i en lang sesong. Dette skjer gjerne i kamper hvor hans manager Pep Guardiola anser at Manchester City har kontroll over kampen.

Det samme skjedde i dag, da den norske superstjernen ble byttet ut slik at den argentinske verdensmesteren Julián Álvarez fikk lov til å prøve seg i en halvtimes tid. Álvarez sto bak fire av målene i veien mot VM-triumfen. Men i konkurranse med Haaland får han det tøft.

Haaland har fått en smule kritikk den siste perioden, siden antall mål per kamp har sunket noe. Men etter min mening skyldes dette en dårlig periode generelt, hvor særlig Kevin De Bruyne har vært langt under pari. Dette kan ha sammenheng med at mange City-spillere deltok i fotball-VM.

I dag våknet Kevin De Bruyne, og han sto bak et perfekt innlegg rett for pause som Haaland plasserte i mål med hodet.

Det neste målet kom kort tid etter pause på straffespark. Den siste scoringen var av den enkle sorten.

Han står med totalt 31 mål for City etter debuten i høst; det er et ufattelig antall halvveis i sesongen. Kampen er også den sjuende i Premier League der Haaland scorer to eller flere mål.

Haaland har scoret fire hattrick i ligaen denne sesongen: I dag var det Wolverhampton som ble knust, tidligere ofre er Crystal Palace, Nottingham Forest og Manchester United.

Kampen endte 3-0, så Haaland kan absolutt kalle seg matchvinner. Men til tross for seieren ligger City  to poeng bak serieleder Arsenal, hvor Martin Ødegaard er i sitt livs form og ble kåret til beste spiller i Premier League i november/desember.

Arsenal møter et Manchester United i storform klokken 17.30.

Kjøp billetter til Document-møtet i Oslo den 26. januar her.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.