Manchester City slo Bayern München 4-1 sammenlagt og er klar for semifinale i Champions League mot tittelforsvarer Real Madrid.

Erling Haaland satte en straffe langt over tverrliggeren før han scorer sitt 48. mål for sesongen.

Joshua Kimmichs sene straffespark gjorde at returkampen endte uavgjort.

Erling Haaland scoret altså sitt 48. mål for sesongen da Manchester City slo Bayern München 4-1 sammenlagt og sikret seg en ny semifinale i Champions League mot Real Madrid.

City ledet 3-0 fra den første kampen, og reddet seg gjennom en tidlig storm i Tyskland, før Haalands rolige avslutning i det 57. minutt sikret laget en plass i kvartfinalen for tredje år på rad.

Nordmannen kunne ha åpnet målkontoen tidligere om han ikke hadde sendt et straffespark over tverrliggeren i første omgang, og til tross for at Joshua Kimmich utlignet til 1-1 på straffespark i det 83. minutt, så var oppdraget fullført for Pep Guardiolas lag.

Citys sjanser til å sikre seg sin første Champions League-tittel er fortsatt i høyeste grad i live, men de må først overvinne de nåværende innehaverne og 14-foldige vinnerne Real Madrid, som slo Chelsea 4-0 sammenlagt i kvartfinalen.

Og de vet bedre enn noen hvilken skremmende utfordring det er, etter å ha blitt slått ut av de spanske mesterne i semifinalen i fjor etter et dramatisk comeback av Real Madrid.

Haaland medvirket sterkt da Manchester City knuste Bayern München i Mesterligaen

Når det gjelder Bayern, var en snuoperasjon alltid usannsynlig, og de forlater kvartfinalen for tredje sesong på rad.

Manchester City-manager Pep Guardiola snakket med BT Sport etter kampen.

– Selvfølgelig er vi fornøyde, tre år på rad i semifinalen i Champions League.

– Vi slet i første omgang. Upamecano kom alltid igjennom på venstresiden vår, og vi slet med Coman. Vi var heldige før straffesparket, de hadde en eller to sjanser og alt kunne skje, men vi forsvarte oss veldig bra, sa Guardiola, som skrøt av Haaland.

– Avslutningen fra Erling var veldig, veldig bra. Han er så ung. Erfaringen vi har i denne konkurransen, spillerne føler mye på det, de ønsker å gjøre det veldig bra. Den andre omgangen var mye, mye bedre fra første minutt.

Bare Ruud van Nistelrooy for Manchester United i 2002-03 har scoret like mange mål i en enkelt Europacup/Champions League-sesong for en engelsk klubb som Erling Haalands 12 for Manchester City i 2022-23.

Guardiola er imidlertid litt bekymret for det tette kampprogrammet og slitne spillere.

– Vi er utslitte. Jeg vet ikke hvordan vi skal komme oss for å spille mot Sheffield United i FA Cup-semifinalen. Det kommer til å bli skikkelig tøft på lørdag.

Manchester Citys trippeljakt fortsetter nemlig på lørdag når de reiser til Wembley for å møte Championship-laget Sheffield United i FA Cup-semifinalen.

Deretter møter Pep Guardiolas lag Premier League-rival Arsenal til en spennende toppkamp på Etihad Stadium på onsdag, før de reiser til Fulham 30. april.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.