Nottingham Forest slo Arsenal 1-0, og dermed ble Manchester City vinnere av årets Premier League allerede før kampen mot Chelsea i morgen.

Et elendig Arsenal lot Nottingham ta viktige tre poeng. Det virket ikke som de egentlig forsøkte engang.

Awoniyi scoret kampens eneste mål etter 19 minutter. Siden Arsenal ikke klarte å snu kampen er City allerede seriemestere, og Nottingham får nok en sesong i Premier League.

Haaland feiret gullet med en Twitter-post som har fått litt kritikk.

Kritikken dreier seg om at han fokuserer for mye på seg selv. Jeg er enig, Haaland burde fokusert mer på laget, selv om man er en verdensstjerne.

Men Haaland er ung og sikkert veldig fornøyd med å vinne gullet i sin første sesong i Premier League, så jeg gidder ikke å fordømme ham.

Arsenal skal egentlig være fornøyde med 2.plass. Denne sesongen var de ikke engang med i Champions League. Nå er de kvalifisert, og Arteta har gjort en flott jobb. Men både han og Ødegaard sviktet på slutten av sesongen, when the going get tough.

– Gratulerer til City for å vinne ligaen. Åpenbart er det en veldig trist dag for oss etter alt vi har gjort denne sesongen, men nå må vi innse realiteten, sa Arsenal-manager Mikel Arteta.

– Vi skulle ha vært bedre som et lag i de siste ukene, men vi har kommet til kort, sa han. (NTB)

Dermed har City fortsatt mulighet til å vinne tre troféer i år: PL, FA-cupen og Champions League. To seire gjenstår.

Nottingham-manager Steve Cooper var selvsagt lettet, og jeg må gratulere Barley her (hvis ikke får jeg sikkert kjeft).

– Det er en dag for supporterne og spillerne. Det har vært en unik sesong i måten vi har jobbet, sa Forest-manager Steve Cooper.

Ødegaard hadde mye av skylden for scoringen til Forest, siden han leverte en elendig pasningsfeil. Men han har hatt en veldig god sesong, ingen har scoret flere mål enn han fra en midtbaneposisjon i Premier League, hvis man ser bort i fra straffespark, som Ødegaard ikke tar.

Jeg har tro på at Arsenal og Ødegaard vil kjempe i toppen også neste sesong. Men nå må jeg motvillig gratulere Manchester City med sin femte seier på seks år, godt hjulpet av arabiske oljepenger.

Dessuten: Som tidligere Strømmen-spiller så elsker jeg å se disse gule draktene tape, så jeg kan slenge på en gratulasjon til Brann som vant cupfinalen i dag!

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.