Chelsea røk ut av Champions League med et ydmykende 4-0-tap sammenlagt mot tittelforsvarer Real Madrid.

To mål av Rodrygo påførte The Blues et 2–0-tap på Stamford Bridge.

Frank Lampards lag måtte snu et tomålstap fra det første oppgjøret for å ha håp om å berge noe fra en elendig sesong.

Men Rodrygos åpningsmål, scoret fra kort hold etter en rask Real Madrid-kontring, avgjorde kampen.

Brasilianeren scoret deretter sitt andre med nok en enkel avslutning etter at Federico Valverde hadde danset seg gjennom Chelseas statiske forsvar, og det målet stilnet Stamford Bridge.

Chelsea, som har tapt tre kamper på rad etter at Lampard ble utnevnt til manager, startet positivt på kvelden, men i tråd med sesongen som helhet klarte de ikke å utnytte sjansene sine, og N’Golo Kante misbrukte sine to beste muligheter.

The Blues, som ligger på 11. plass på Premier League-tabellen, 17 poeng bak Champions League-plassene med bare syv kamper igjen å spille, står nå foran en sesong utenfor Europas største turnering, og har lite å spille for de siste ukene av sesongen.

Chelsea måtte vinne med minst to mål, noe de bare har klart to ganger på de siste 20 kampene i alle turneringer, noe som gjorde Lampards tilsynelatende konservative lagvalg mer overraskende.

Haaland medvirket sterkt da Manchester City knuste Bayern München i Mesterligaen

I stedet for å toppe laget offensivt, valgte vaktmestersjefen en ekstra midtbanespiller på bekostning av en angriper, med Conor Gallagher inn for Raheem Sterling.

Det etterlot Kai Havertz som Chelseas eneste angriper, og med Gallagher og Kante i uvante roller, men det uvanlige systemet så ut til å forvirre gjestene, i det minste innledningsvis, med et Chelsea som startet positivt.

Deres beste sjanse kom fra Kante, men franskmannen viste hvorfor han vanligvis spiller lenger bak, og skjøt langt utenfor.

Chelsea fortsatte å presse, og hjemmefansen viste sin takknemlighet for intensiteten i forestillingen, men Real Madrid fikk snart fotfeste i spillet.

Rodrygo tvang Kepa Arrizabalaga til å redde på streken, og evighetsmaskinen Luca Modric testet Chelsea-målvakten fra en lignende posisjon.

Real Madrid misbrukte deretter to gode muligheter på like mange minutter like før pause, med Vinicius Junior, som først ikke klarte å få ordentlig kontakt med Modrics briljante innlegg etter å ha kommet foran Wesley Fofana, og deretter Karim Benzema, som skjøt utenfor etter en rask kontring ledet av den utmerkede Valverde.

Chelseas Marc Cucurella spilte en god kamp, men det holdt ikke mot tittelforsvarer Real Madrid. Foto: AP /Kirsty Wigglesworth

Det var imidlertid Chelsea som var nærmest ledelse før pause, men tidligere Chelsea-spiller Thibaut Courtois, som ble hyllet av hjemmefansen gjennom hele kampen, vartet opp med en fantastisk redning fra Marc Cucurella på bakre stolpe.

Lampard holdt hodet i hendene, og dét skulle skje flere ganger.

Gallagher nikket en løs ball ned til Kante i boksen, men igjen mislyktes franskmannen med å sette ballen i mål, fordi Militao denne gangen som sto i veien for skuddet.

Chelsea ble rasende da Militao unngikk sitt andre gule kort etter en stygg takling av Trevoh Chalobah, men akkurat da det virket som vertene hadde overtaket, slo Madrid til med det avgjørende målet.

Rodrygo fikk store rom å leke seg i på Chelseas venstre side i oppbyggingsfasen, og 22-åringen var på rett sted til rett tid for å sette Vinicius’ uselviske pasning i mål.

Chelseas planlagte Premier League-møte med Manchester United denne helgen er utsatt på grunn av motstanderens deltakelse i FA-cupen, noe som betyr at deres neste kamp ikke er før onsdag i neste uke, når de er vertskap for Brentford.

Real Madrid vil sannsynligvis møte Manchester City i semifinalen i Champions League, med Pep Guardiolas lag på vei til Allianz Arena for returoppgjøret i kvartfinalen mot Bayern München på onsdag med en 3–0-ledelse fra det første oppgjøret.
Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.