Manchester City mot Real Madrid, semifinale i Champions League. Før kampen sa Pep Guardiola at han ikke ville vinne på grunn av flaks. Han fikk viljen sin.

Manchester City må levere en like god hjemmekamp som i fjor om det skal bli seier over Real Madrid finaleplass i årets mesterliga, sier manager Pep Guardiola.

– Jeg vil ikke ha flaks i morgen. Jeg håper at laget som fortjener å gå videre, vinner. Vi må være bedre enn i bortekampen for å nå finalen. (NTB)

Vår egen superstjerne Erling Braut Haaland har scoret utrolige 52 mål denne sesongen. Men han ble avkledd av Real Madrids midtstopper Antonio Rüdiger i bortekampen tirsdag i forrige uke. Den kampen endte 1-1.

Men Rüdiger startet ikke kampen på Ethiad. Kun etter få minutter var Haaland i aksjon. City åpnet sterkt, og dominerte de første ti minuttene.

Etter 12 minutter får Haaland levert et godt innlegg fra Grealish, men headingen hans blir flott reddet av kanskje verdens beste keeper Thibaut Courtois (etter Allison selvsagt).

Men Haaland burde ha scoret enkelt ved å plassere ballen i riktig hjørne, som for de uinformerte er det samme hjørnet som innlegget kommer fra.

Etter 20 minutter får Haaland en ny sjanse, og denne gangen treffer han det rette hjørnet. Men Courtois leverer en feberredning. Uansett: Man City er helt overlegne, og Haaland virket frisk og tent.

Så kommer målet etter 22 minutter! En nydelig pasning av De Bruyne utnyttes perfekt av Bernardo de Silva. Elendig forsvarsspill av Real Madrid. Nå ser det tungt ut for det spanske laget, som nesten ikke har vært borti ballen.

Men nå begynner Real Madrid å våkne.

Etter 31 minutter får endelig Real Madrid til noe som ser ut som en stor sjanse. Men Kyle Walker rydder mesterlig opp da det ser ut som at Vinicius jr. er alene med keeper.

Kroos har vært usynlig den første halvtimen, så plutselig smeller han til med et skudd som treffer tverrliggeren. Men Modric er fortsatt helt usynlig.

Så scorer Silva rett etterpå sitt andre mål for dagen, og situasjonen ser håpløs ut for Madrid-laget.

Oppsummeringen av første omgang fra kommentatorene til Viaplay var treffende.

– Det ser jo ut som de spiller mot et bunnlag i Premier League!

– Dette er jo som en treningsøkt.

– En historisk rundspilling av Real Madrid.

Andre omgang startet litt annerledes, og Real Madrid virket friskere. De Bruyne hadde i hele kampen uvanlig mange svake pasninger, og viste seg ikke fra sin beste side, for å si det forsiktig. Men Walker ryddet opp i forsvaret, og leverte nok en gang praktfullt forsvarsspill.

Etter 72 minutter viser Haaland sin kvalitet, og med et veggspill med Gündoğan får han en flott sjanse. Men Courtois får akkurat nok berøring på skuddet sp den treffer tverrliggeren.

Så er det game over etter 75 minutter, da Akanji setter inn Citys tredje mål, etter et innlegg fra frispark. Endelig lykkes De Bruyne med noe.

Vel, han var jo involvert i en av de andre scoringene også, men for en superstjerne som De Bruyne var dette en skuffende opptreden.

Haaland ble byttet ut men Alvarez rett før slutt, men hadde en god opptreden selv om han ikke scoret.

Alvarez trengte vel omtrent ett minutt før han satt det fjerde målet for City.

Dermed vant Man City 4-0 mot selveste Real Madrid. Haaland feiret seieren med det norske flagget for å markere vår nasjonaldag.

Enkelt og greit oppsummert: Real Madrid ble totalt utklasset av et bunnsolid City-lag, som nå skal spille finale i Champions League mot Inter. Det er liten tvil om hvem som er favoritt, men Inter har vært gode, og er absolutt ingen walk over.

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.