Kampen mellom Chelsea og Manchester City var en ren fest for oss som liker fotball. «Spinnvilt», og «en kamp som manglet absolutt ingenting», sa de i studio etter kampen.

Det startet oppskriftsmessig da City fikk straffe etter 25 minutter. Erling Braut Haaland ble dratt ned av Cucurella, og jærbuen tok straffen selv. Haaland gjorde ingen feil, og City tok ledelsen. City har tross alt slått Chelsea seks ganger på rad, helt siden Chelsea vant Champions League-finalen mot City våren 2021.

Men Chelsea overrasket. Man lurer på om de ble servert selvtillit til frokost i dag, for de leverte på et nivå vi ikke har sett så mye av fra Chelsea i år.

Bare noen minutter senere utlignet Silva på en god heading. Normalt sier jeg alltid at du skal heade ballen i den retningen innlegget kommer fra. Men dette fungerer åpenbart ikke når man befinner seg foran målet. En nydelig flikk i motsatt hjørne fikk Stamford Bridge til å eksplodere.

Så blir det verre for serielederen, da en glimrende Raheem Stirling sender Chelsea i ledelsen igjen. Men Citys Manuel Akanji sørget imidlertid for at lagene gikk til pause med 2-2.

Etter pause trengte Haaland kun to minutter på å markere seg, da han scoret med rumpa! Hele kroppen til Haaland er bygd for å score mål. Dette var hans utrolige 49. mål på 47 kamper i Premier League.

Rekorden er 50 mål på 65 kamper av Andy Cole, men den rekorden blir neppe stående lenge. Nokså utrolig rekord i en toppserie som har eksistert siden slutten av 1800-tallet.

Chelsea ga ikke opp, og Nicolas Jackson, som scoret tre mål mot Tottenham forrige helg, utlignet til 3-3. Hvis noen vil forstå hva jeg mener med mitt evinnelige mas om at man skal heade ballen i det hjørnet innlegget kommer fra, så se dette målet.

Slik skal det gjøres! Keeperen er 100 prosent sjanseløs. Alle målene pluss litt til er tilgjengelig på VGlive.

Det var haugevis av sjanser, flott angrepsfotball og drama. Det går dog an å kritisere forsvarsspillet til begge lag, men det er tross alt veldig underholdende å se to lag med kun én plan: Å angripe og score mål.

Etter slike kamper passer det å minnes Liverpools legendariske manager Bill Shanklys udødelige utsagn.

Some people believe football is a matter of life and death. I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.

Men kampen var ikke slutt. Fire minutter før full tid scorer City igjen. Et hardt skudd fra rundt 18 meter fra Rodri blir forsøkt stanset av Thiego Silva. Men han lurer sin egen keeper trill rundt, og dermed leder City 4-3!

Man sitter med en følelse som minner om Gary Linekers uttalelse, hvis man bytter ut Tyskland med Manchester City.

Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans always win.

Men noen få ganger så ender det ikke slik. For på overtid fikk Chelsea straffe!

21 år gamle Cole Palmer fikk etter mye bråk og krangel mellom andre spillere ta straffen. Palmer, som også leverte en stor kamp, gjorde ingen feil, og utlignet til 4-4 nesten seks minutter på overtid.

Fire minutter senere var kampen slutt, og det var plutselig mulig å puste igjen. Siden både Arsenal og Liverpool vant sine kamper i denne runden så tetter det seg til på toppen.

Premier League ser ut til å bli et drama i år, men jeg holder fortsatt City som klar favoritt. Men det er jo alltid lov å håpe, det er det eneste man kan kreve, egentlig.