Erling Braut Haaland (22) har slått en ny rekord. Som første nordmann i historien er han kåret til månedens beste spiller i Premier League. Det virker ikke å være noen grenser for hva Bryne-gutten kan oppnå.

Den beste spilleren i den aller beste ligaen i august. Vi snakker om verdensklasse. Det bør også nevnes at en annen ung nordmann, Martin Ødegaard, også var blant de seks nominerte.

Ødegaard er 23 år og i år utnevnt som kaptein for Arsenal, som vår gamle kong Olav var og æresmedlem av.

Highbury nølte aldri med å rulle ut den røde løperen alle de gangene kong Olav meldte sin ankomst til klubben har var æresmedlem i.

Men Haaland er allerede i en alder av 22 år tidenes beste norske fotballspiller. Hans fantastiske mål i Champions League-kampen nylig fikk manager Pep Guardiola til å trekke fram selveste Johan Cruyff, som scoret et lignende mål i sin storhetstid i Barcelona. Cruyff var for øvrig en av to aktuelle menn min mor fikk lov å gifte seg med, etter at hun skilte seg fra min far i 1974. Den andre var selvsagt Kevin Keegan.

Haaland har scoret tretten mål på de åtte seriøse kampene så langt i sesongen. Ni av målene kom i august. Hvis han holder seg frisk, så slår han nok rekorden for antall mål på en sesong i Premier League. Dette er ekstra imponerende, siden klubben hans spiller en fotball som egentlig ikke passer så godt for Haalands styrker. Han får få lange pasninger hvor han kan utnytte sin ufattelige hurtighet. Det er småspill, ballen trilles mellom utrolig tekniske spillere som ikke er et kontringslag, men som er vant til å dominere. Uten tvil verdens beste fotballag.

Hvis Man City innfører noen langpasninger fra midtstopperne, så kan Haaland bli ustoppelig. Han har produsert sine mange mål i en situasjonsmessig motgang, rent spillemessig. Men det er helt tydelig at hans medspillere har skjønt hvor mye Haaland kan bety for laget. Selv Kevin de Bruyne virker å søke etter Haaland hver gang han har ballen. Foden har innsett at han ikke lenger er Man Citys unge superstjerne, selv om han kanskje er verdens nest beste på den alderen.

Gratulerer til Erling Braut Haaland!Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.