Erling Braut Haaland noterte seg for sitt 13. mål i Manchester City da han møtte gamle lagkamerater i Borussia Dortmund i Mesterligaen. Han har spilt åtte obligatoriske kamper.

Tretten mål på åtte kamper. Det er slikt man opplever på miniputt-nivå, ikke på verdens aller høyeste fotballnivåer. Samtidig noterte han seg for sitt 26. mål i Champions League, etter å ha spilt 22 Mesterliga-kamper. Haaland er 22 år gammel.

Målet kom i det 84. spilleminutt, og Haaland ble dermed matchvinner hjemme mot Borussia Dortmund, i en kamp hvor Manchester City slet nokså mye og Borussia Dortmund tok ledelsen.

Ti minutter før full tid utlignet vertene da John Stones banket til fra 16–17 meter og limte ballen i nettaket. Det måtte en midtstopper til for å skape håp.

Haaland hadde hatt en anonym kamp, men han hadde et skudd i stolpen. Ellers var Man. City nokså dårlige, uvanlig nok.

Så kom miraklet. Noen få minutter før slutt får Haaland en utrolig pasning av Cancelo, som inntil da hadde spilt en svak kamp.

Det endte med nok et Haaland-mål, denne gangen av det helt utrolige slaget.

Både Haaland og Martin Ødegaard er nominert til utmerkelsen Player of the Month i Premier League, for august. Ingen nordmann har noensinne vunnet denne prestisjefulle tittelen tidligere. Haaland blir garantert den første, det får vi vite på fredag.

Etter kampen ble Haaland hyllet av både motspillere og medspillere, han spaserte alene rundt på banen og fikk også applaus fra de tilreisende tilhengerne, som ikke har glemt alle målene han scoret for Borussia Dortmund.

Haaland er for øyeblikket verdens klart beste spiss. Om han også er verdens beste spiller, er en annen diskusjon, men man kan uansett konstatere:

Ikke verst for en gutt fra Bryne!

Faren, Alf-Inge Håland, forsøkte å kopiere målet i jubelbrus fra tribunen. Men mens Alf-Inge ikke klarte å løfte beinet mer enn ca. 50 cm over bakken, var sønnens bein omtrent i to meters høyde.

For å se det fantastiske målet, er det bare å klikke på denne linken fra VG.

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.