Interessen rundt den norske storscoreren Erling Braut Haaland er enorm. Det er lange køer utenfor Manchester Citys hjemmebane Etihad Stadium søndag ettermiddag.

Allerede et par timer før Manchester Citys nye spillere skulle bli presentert på Etihad-stadion i fotballbyen var det dannet seg lange køer av Cityfans og andre skuelystne. (TNB)

Det ble lørdag kjent at Haaland får spille i drakt nummer 9, ettersom City nylig solgte spissen Gabriel Jesus til Arsenal. Jesus brukte for øvrig under to minutter på å score sitt første mål for sitt nye lag.

Haaland skal presenteres for fansen senere i dag, sammen med de andre spillerne City har signert, som den engelske landslagsspilleren Kalvin Phillips som er kjøpt fra Leeds.

I tillegg kom keeperen Stefan Ortega gratis fra Arminia Bielefeld. I tillegg vil klubben presentere Haalands spisskollega Julian Alvarez, som ble kjøpt fra River Plate i januar, før han fullførte sesongen med argentinerne på lån.

Oppkjøringen til årets sesong starter allerede i morgen. Trolig vil Haaland gå rett inn på laget. Da vil den unge jærbuen få sin Premier League-debut 7. august, da City skal møte West Ham på bortebane.

Også hans far Alfie Haaland (tidligere Alf-Inge Håland) spilte på Manchester City i perioden 2000-2003. Han fikk sin karriere ødelagt etter et brutalt møte med Manchester Uniteds knallharde midtbanespiller Roy Keane.

Vi Liverpool-fans spøker om at kanskje Roy Keane har en sønn som kan hjelpe oss nå? Men dette er selvsagt ikke alvorlig ment.

Personlig ønsker jeg fenomenet Erling Braut Haaland lykke til, selv om han neppe trenger det. Mitt tips er et sted mellom 20 og 25 fulltreffere i serien.

Men hvis han virkelig tar nivået i den engelske ligaen, og lykkes i samarbeidet med superstjernene rundt seg, så er 30 scoringer eller mer ikke en umulighet.

Manchester City regnes allerede som verdens beste klubblag. Med Haaland på laget kan de bli enda bedre. Det blir en tøff oppgave for konkurrentene.


Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.