– Eierne i Manchester City beskyldes for massive menneskerettighetsbrudd. Du spiller nå for City. Hva tenker du om eierne i klubben du representerer? spurte NRKs reporter.

– Jeg har aldri møtt dem (eierne). Jeg kjenner dem ikke sånn. Det er ganske kraftige beskyldninger du kommer med der. Når du sier det på den måten, kan jeg ikke annet enn å ikke si noe om det. Jeg synes det blir litt for drøye ord der, sa Haaland.

På spørsmål fra Dagsavisen om «sportsvasking» er et tema blant spillerne, svarte Haaland:

– Jeg vet godt hva det ordet betyr.

Sjeik Mansour fra De forente arabiske emirater eier Abu Dhabi United Group, som eier 78 prosent av City Football Group.

Ikke som Normann-saken

– Jeg har scoret 14 mål. Jeg har fått en grei start på sesongen. Det er egentlig det sportslige … Nok en gang gjorde jeg et godt klubbvalg med tanke på trenere, spillere og alt sånn. Det er det jeg har tenkt på, sa Haaland.

Landslagssjef Ståle Solbakken understreket at Haalands valg av fotballklubb og situasjonen med Mathias Normann, som er utelatt fra landslaget etter å ha gått til Russland, er to forskjellige ting.

– Det er ingen i Manchester City, verken spillere, «fysioer» som vi har med, eller trenere som ikke skjønner at det er et dilemma, sa Solbakken.

– Men de er i en bransje hvor City er medlem av Premier League og det europeiske fellesskapet. Det er noe helt annet enn Normann og Russland hvor det er en internasjonal boikott, sa landslagssjefen.

Markeringer

Han la også til at Haalands klubbvalg ikke ble diskutert med ham før han tok ham i forsvar:

– Erling på lik linje med alle andre må ha æren for å ha vært en del av den lille kampanjen vi satt på dagsordenen og presenterte for verdenssamfunnet, sa Solbakken og pekte på markeringene mot Qatar-VM i forbindelse med landskamper.

Norges Fotballforbund (NFF) har i lang tidig vært kritisk til fotball-VM i Qatar på grunn av anklagene om brudd på menneskerettigheter i landet.

Lørdagens kamp mot Slovenia i nasjonsligaen har avspark klokken 18.

Slovenia er det eneste laget som har holdt nullen mot Haaland og Norge i år. Det skjedde i 0-0-kampen på Ullevaal i juni.

Det er vel 22 år siden Norges landslagsherrer deltok i et sluttspill.

 

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.