NTB

Erling Braut Haaland har satt sine første ord på den norske kollapsen mot Skottland. Han føler seg trygg på at Norge kommer til mesterskap med ham på laget.

Norge ledet lørdagens kamp helt fram til sluttminuttene. To raske baklengsmål ga tap og langt på vei sendte Ståle Solbakkens lag ut av racet i den ordinære EM-kvalifiseringen.

– Vi forventet å vinne slik som vi spilte, men det gjorde vi ikke. Selvfølgelig er det tungt. Det eneste vi vil, er å spille god fotball og komme til mesterskap. Jeg er overbevist om at det er noe vi klarer i min karriere, sa Haaland da han møtte mediene foran gressmatta på Ullevaal stadion.

Haaland scoret fra straffemerket etter en drøy time lørdag. Det var hans 22. scoring på 24 landskamper. Manchester City-spissen var en av tre spillere som ble byttet ut i det 84. minutt, og i etterkant har Solbakken fått kritiske spørsmål om grepene som ble gjort.

Landslagssjefen har forsvart byttene og pekt på at Haaland var helt sluttkjørt i varmen.

– Jeg følte jeg hadde gjort mitt. Å få inn en frisk Jørgen Stand Larsen på topp er ikke galt, sa Haaland selv om saken.

Skottenes landslagstrener Steve Clarke sa etter kampen at trippelbyttet kanskje ga laget hans «en liten dytt framover». I en BBC-sending ble avslutningen på Ullevaal kalt «et lite mirakel», og det ble gjort et poeng av at Haaland-byttet ga Skottland nytt håp.

Støtter sjefen

Norge har ett poeng av ni mulige etter tre kamper i EM-kvalifiseringen. Skottland topper med full pott i en pulje som Spania også er en del av. De to beste går direkte til neste års EM-sluttspill.

Haaland svarte slik på spørsmål om Norges situasjon i gruppe A:

– Jeg tenker sikkert akkurat det samme som dere.

Jærbuen synes ikke tiden er inne for å så tvil rundt Solbakken som landslagssjef.

– Han har akkurat signert ny kontrakt, så jeg vet ikke om det er et spørsmål akkurat nå. Vi gjør det han forteller oss at vi skal gjøre og legger best mulig plan for å få poeng.

Sultne gutter

Hvorfor det sprakk helt for Norge lørdag, hadde ikke Haaland et svar på.

– Vet ikke. Jeg synes vi gjorde en fin andre omgang bortsett fra de siste minuttene. Slikt kan også skje de beste. Det skjedde med Manchester City i fjor, og nå med oss.

Norge har ikke vært i et seniorsluttspill for menn siden 2000. Haaland mener laget må ta lærdom av feilene som er blitt gjort.

– Vi har ikke erfaring med å ta oss til mesterskap, slik som Danmark har hatt de siste årene. Det er et problem, men vi er sultne gutter som vil lære og utvikle seg.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.