Ullevaal var utsolgt til dagens kamp allerede før fadesen mot Skottland. Ståle Solbakken satset på det samme laget som mislyktes totalt lørdag.

Men det beste hadde jo vært å bytte ut landslagstreneren.

På forhånd var jeg spent på å se hvor mange som gadd møte opp, siden Norges sjanser til EU-sluttspill er minimalt. Men det var stinn brakke, og veldig mange barn som trolig var der for å se Haaland og Ødegaard.

Hva som skjer i de andre kampene i gruppa spiller en stor rolle. Skottland tar imot Georgia på hjemmebane. Hvis de vinner denne kampen har Skottland allerede 12 poeng. Norge kunne klatre opp til 4 poeng med seier mot Kypros.

Norge starter bra, Etter 4 minutter bør Strandberg treffe mål i det minste, men elendig hodespill er en gjenganger for de norske spillerne.

Jeg merker med at Kypros er nr. 105 på FIFA-rankingen. Norge er helt nede på 45-plass. Trist for oss som opplevde 90-taller, da Norge lå helt oppe i toppen.

Skottland tar ledelsen mot Georgia etter seks minutter. Nå ser det mørkt ut.

Patrick Berg har en god mulighet, men fra syv meter gjør han den klassiske tabben, og sikter direkte på keeper.

Birger Meling treffer stolpen etter 9 minutter, brukbart angrepsspill og god innsats i feltet.

Så kommer scoringen etter 11 minutter. Sørloth presterer nok en gang bra så lenge han kan bruke beina og ikke hodet. Ola Solbakken scorer sitt første landslagmål på en flott halvvolley.

Sørloth fortsetter å prestere, og klarer nesten å tre Haaland gjennom etter en flott vending på midtbanen.

Norge skaper muligheter, men det står fortsatt 1-0 etter 22 minutter. Kypros fremstår sjanseløse, som forventet. Men Norge bør parkere kampen med et par mål til.

Etter 42 minutter leverer Ødegaard en vakker pasning til Aursnes, men han klarer ikke å plassere ballen i mål. Det ble også vinket for offside, men VAR hadde muligens rettet opp i dette hvis balloen havnet i nettet.

Generelt synker Norge i kvalitet utover 1. omgang. Ballen går for tregt, det er for stillestående, for mange touch. Selv Sørloth, som startet så bra, roter bort ballen på midtbanen, helt unødvendig.

Manglende effektivitet er også typisk norsk for tiden. Da blir det vanskelig å slå Spania på hjemmebane og Skottland på bortebane.

Norge går til pause med 1-0, en skuffelse mot et såpass dårlig lag som Kypros. Skottland-kampen er for øvrig stanset på grunn av voldsomt regnvær (!)

Haaland er nokså usynlig. Noe skyldes manglende støtte, men han ser også sliten ut, noe som ikke er så merkelig.

Etter 54. minutter får Norge straffe. Dermed får Haaland muligheten til å score sitt mål nr. 23 på 25 landskamper.

Haaland gjør ingen feil. 2-0. Fin feiring av Gullklokka for gutten fra Jæren. Nå mangler Haaland ti mål for å tangere Jørgen Juve. Med 11 mål til blir Haaland tidenes toppscorer på det norske landslaget.

Så scorer Haaland igjen, etter en nydelig pasning fra Martin Ødegaard.

Ståle Solbakken jubler på sidelinjen, som om det å slå Kypros kan rette opp alle hans fiaskoer.

Ødegaard var kanskje Norges beste spiller. Men som TV2s kommentator Alsaker påpeker: Vi vil gjerne se lignende kvalitet mot bedre motstand.

Brice Wembangomo fra Bodø/Glimt får sin debut rundt 20 minutter før slutt, og klarer på få minutter å involvere seg. Spennende spiller, er mitt førsteinntrykk.

Sander Berge får en lignende sjanse som Patrick Berg rett før slutt. Berge velger riktig og sikter på stolpen, men den går rett utenfor.

Kypros får et trøstemål etter helt elendig forsvarsspill.

– Vi holder aldri nullen lenger, sier en oppgitt Alsaker.

En grei seier, noe bra, noe dårlig, men EM kan vi bare glemme. Jeg tviler sterkt på at Norge slår både Spania og Skottland, og vi må vinne alle kampene for å ha en sjanse.

Dét skjer ikke. Jeg er villig til å ta veddemål.

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.