Norge leverte en brukbar kamp mot Kypros, og seieren var enkel mot en elendig motstander. Og Oscar Bobb fikk endelig sin debut.

Etter omtrent 18 minutter får Norge sin første store sjanse, men keeperen redder Haalands heading. Redning i verdensklase, sier kommentatoren. Vel, dét er typisk norsk overdrivelse. Haaland plasserer ballen i feil hjørne, jeg trodde han hadde lært dette nå.

Et par minutter senere viser Sørloth hvilken elendig hodespiller han er. Han er stor, og vinner kanskje duellene. Men hvor ballen havner deretter har han ingen kontroll på. Det mest sannsynlige er uansett at ballen ikke havner i mål.

Han forsøker å plassere en åpenbar målsjanse med en elendig heading, som både er i feil hjørne og bommer totalt på målet. Her ville Benzema scoret ni av ti ganger.

Så sover det norske forsvaret etter en halvtime, og Kypros klarer å skape en brukbar mulighet som blir avverget i siste sekund. Ukonsentrert av de norske spillerne.

Så scorer Sørloth på et flott skudd fra utenfor 16-meteren. Han er litt heldig, siden han treffer en forsvarsspiller, men uansett: Sørloth har nå 18 scoringer på 50 andskamper, og dette er slett ikke verst. Med et bra hodespill hadde han kanskje hatt minst 25 scoringer i landslagsdrakta.

Sander Berge har en god første omgang, jobber hardt og effektivt defensivt, og presterer bra også i det offensive spillet. Han er også involvert når Haaland får en brukbar sjanse etter 35 minutter.

Berge spiller mange av pasningene sine framover på banen. Drillo må kose seg!

Etter pause skjer ikke så mye før Berge får til et flott skudd etter 58 minutter, men keeperen til Kypros leverer nok en brukbar redning.

Litt etter timen får endelig Oscar Bobb sin debut på A-landslaget. Også Nusa kommer inn, han har allerede vist hva han står for i landslagsdrakta. Og han markerer seg allerede etter noen få sekunder.

Så scorer Haaland! For en scoring! Først en nydelig demping på høyre siden av femmeteren omtrent. Så bare banker han ballen brutalt på halvvolley opp i nærmeste hjørne.

Det tar ikke mange minuttene før Nusa leverer et perfekt innlegg til Haaland, som denne gangen header i riktig hjørne! Ballen er riktignok borti en motspiller, men den hadde garantert havnet i mål uansett.

Nå har Haaland 27 mål på 27 kamper. Han mangler seks mål for å tangere rekorden til Jørgen Juve. Et kvarter før slutt blir Haaland byttet ut. Med en tremålsledelse er det greit å spare superstjernen.

Langhus-gutten Nusa debuterte i eliteserien for Stabæk i 2021, og scoret sitt første mål kun noen måneder etter at han fylte 16 år. Han er fortsatt kun 18 år gammel, og en virkelig juvel.

Så er det Oscar Bobb som spiller løkkefotball innenfor 16-meteren. Ballen ender opp hos Aursnes og dermed leder Norge 4-0.

Kampen ender 4-0, så det er fortsatt et ørlite håp.

Spania slo Skottland 2-0 i Sevilla. Det betyr at Norge må slå Spania søndag og håpe at Skottland avgir poeng i Georgia 16. november. Skjer det, får Norge en finale om EM-plass borte mot Skottland 19. november.

Så det er håp, men alt må klaffe. Målforskjell kan avgjøre, Norge må trolig vinne med minst to mål mot Skottland på bortebane hvis resultatene går vår vei søndag. Men hvis Skottland faktisk taper mot Georgia, så holder det med seier for Norge. Jeg anser sjansen for at Norge kvalifiserer seg til EM 2024 er omtrent én prosent.

Men dét er tross alt bedre enn null. Søndag møter Norge Spania hjemme. Norge må slå Spania og Skottland må avgi poeng mot Georgia.

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.