Dagens landskamp var helt uten betydning. Men hva skal man ellers finne på en søndags kveld? Skottland-Norge leverte i det minste litt underholdning.

Norge åpner bra, med et par elegante langpasninger. Den andre ender etter hvert i et flott innlegg, som etter hvert havnet i beina på Aron Dønnum. Dønnum leverer en liten finte og en praktscoring, og Norge leder 1-0 før tre minutter er spilt.

Så får Skottland straffe etter 10 minutter. Skottenes kaptein John McGinn gjør ingen feil, 1-1.

Men Norge gir seg ikke, de tar kontrollen over ballen og Oscar Bobb viser seg fram. Så kommer nok et godt innlegg, og Jørgen Strand Larsen sender Norge i ledelsen etter rundt 19 minutter.

Men litt over en halvtime får Skottland hjørnespark, og det ender med selvmål av Østigård. Ikke bra forsvarsspill av Norge, for å si det mildt.

Midtbanespiller Patrick Berg får til et godt frispark og litt senere et brukbart skudd, men det blir ikke mål av forsøkene.

Etter 43 minutter får Dønnum en kjempesjanse etter flott angrep som involverte gode prestasjoner av Bobb. Men Dønnum utnytter ikke muligheten.

Oscar Bobb hadde en god omgang, men jeg synes nok TV2s kommentator Jesper Mathisen overdriver litt når han bruker ordet «brilliant».

Det ender med 2-2 til pause, og Norge fortjente kanskje å starte andre omgang i ledelse.

I andre omgang blir jeg sittende med et halvt øye på skjermen, for kampen er tross alt helt uten betydning. Men i det 59. minutt fører Stuart Armstrong Skottland opp i ledelsen.

Norge er dårlig organisert i det defensive spillet. Dette har ført til at de har sluppet inn 12 mål på 8 kamper. Dét er for mye.

De taper individuelle dueller. Forsvarsrekka er dårlige defensivt og elendige i det offensive spillet. Dette holder ikke mål i dagens fotball, hvor hele laget må bidra, både offensivt og defensivt.

Laget virker svake rent mentalt, og det er vel her Solbakken bærer det største ansvaret.

Drillo sa at det viktigste for en fotballtrener var det pedagogiske. Drillo fikk norske spillere til å tro at de kunne slå Brasil i VM, og så skjedde det! Solbakken klarer ikke tremme med seg laget mot en eneste virkelig imponerende prestasjon. Det virker som om spillerne ikke tror på seier.

Men så scorer innbytter Elyounoussi etter 85 minutter, etter et perfekt innlegg fra Ryerson. 3-3, og noen minutter igjen. Dette blir også sluttresultatet.

Solbakken forsøker å være optimist.

– I dag spiller vi uten noen av klodens mest omtalte spillere, og i perioder har vi et herlig pasningsspill.

– Jeg synes at vi er på god vei, og det mener jeg, sa Solbakken.

Uansett hvor gode Haaland og Ødegaard er, så har heller ikke de sørget for viktige seire for Norge, siden Solbakken har byttet dem ut i kritiske situasjoner, som da Skottland snudde kampen på Ullevaal og scoret to mål helt på slutten.

Norge er absolutt ikke på god vei. Vi mangler nesten alt bortsett fra verdens beste spiss for tiden. Men fotball er en lagidrett, så enkelt er det.

Men det er forsvarsspillet som er det mest kritiske.

– Vi har blitt fortalt om dette soneforsvaret vårt, som er så fantastisk. Men vi slipper inn mål så det ljomer etter i avgjørende kamper, sa Kjetil Rekdal til VGTVs studio.

Norsk fotball, både på herre- og damesiden, trenger en restart, en revolusjon. Da må man få inn nye krefter, og Ståle Solbakken burde erstattes. Mitt ønske er Kjetil Knutsen, som har skaffet Bodø/Glimt tre seriegull på fire år, i en klubb som aldri tidligere har vunnel seriegull, og selger spillere hvert eneste år.

I tillegg har Bodø/Glimt under Knutsens ledelse levert imponerende resultater i Europa.

Spørsmålet er om han gidder. Tabellen etter en begredelig EM-kvalik kan muligens få Knutsen til å tenke at ja ja, jeg kan jo ikke gjøre det dårligere enn dette.