Arsenal leverte to drømmemål i 2-1-seieren over Nottingham Forest. Bortelaget gjorde det spennende på tampen, men Martin Ødegaard og co. holdt unna.

Åtte minutter før slutt ble det hektisk i London da innbytter Taiwo Awoniyi reduserte for Nottingham Forest. Scoringen kom etter en kontring hvor en annen innbytter, svenske Anthony Elanga, løp fra hele Arsenal-laget omtrent fra egen 16-meter og leverte et flott innlegg.

Men Arsenal var stort sett overlegne i hele kampen, og særlig venstre kantspiller Martinelli imponerte, han så ut som en Duracell-kanin foret med kjernekraft. De vanvittige løpene offensivt ble fulgt opp av intensive løp bakover.

Martinelli løp fra alle etter rundt 23 minutter, så fintet han vekk to forsvarere med en merkelig kombinasjon av Zidane-finten med en avsluttende hælsparkpasning til Nketiah, som fullførte med scoring.

Jeg aner egentlig ikke hvorfor det kalles Zidane-finte, Maradona holdt jo på med dette mens Zidane var en guttunge.

Så var det høyrekant Saka sin tur å imponere, og han gjorde alt selv. Han førte ballen sidelangs utenfor 16-meteren, så klinte han til med et skudd oppe i hjørnet, en ren perle.

– En scoring det bare er å nyte og applaudere, utbrøt Viaplay-ekspert Tor Ole Skullerud etter Sakas mål.

Declan Rice debuterte på hjemmebane for Arsenal, og leverte en god kamp med flere gode avslutninger, inkludert et stolpeskudd, og som vanlig solid forsvarsspill. Ødegaard var uvanlig svak i første omgang, sammenlignet med det nivået han pleide å levere i fjor. Han hevet seg litt etter pause.

Etter 23 og et halvt minutt hadde Arsenal hatt 180 pasninger i laget, mens Nottingham Forest hadde hatt 13. Men den første store sjansen fikk Forest, da Brennan Johnson kom alene med Aaron Ramsdale etter en glipp i Arsenals bakre rekker. En elendig avslutning reddet Arsenal. Skal Forest ta poeng mot topplag, så må slike sjanser utnyttes!

Sju minutter på overtid kunne Ødegaard fått sin scoring, men avslutningen gikk like utenfor venstre kryss.

Kampen var forsinket en halv time på grunn av problemer med et nytt digitalt billettsystem. På dette nivået er slike hendelser ikke noe annet enn en ren skandale som vi bør overlate til ubrukelig politi og innvandrerpøbel i Paris.

Scoringen mot slutten ga Forest et visst håp, men Arsenal vant fortjent, og skal nok forsøke å ta opp kampen mot Manchester City. Jeg tviler på at de er gode nok, etter å ha sett City i går, men sesongen er lang.

Havertz jobbet som en løve, innsatsviljen er det ingenting å si noe på. Men personlig må jeg innrømme at jeg ikke forstår hvorfor Arsenal skaffet seg denne spilleren. Han har for store mangler, og hører ikke hjemme på et lag som forsøker å vinne Premier League.

Forest ble overkjørt, men ga aldri opp. Elanga er en spennende signering, og viste frem noen av sine evner i dag. Det blir nok en kamp for å overleve, men ut fra hva jeg så i dag, så tror jeg Forest får nok en sesong på toppnivå.

I morgen spiller Liverpool borte mot Chelsea, og mandag åpner Manchester Utd sin sesong hjemme mot Wolves.

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.