Liverpool tok imot Arsenal i dagens kamp på Anfield. Arsenal kjemper om seriegull, Liverpool kjemper mot skammen etter en elendig sesong.

Etter 8 minutter ga Martinelli Arsenal ledelsen.

Etter 28 minutter økte Jesus ledelsen til 0–2. Jesus har virkelig imponert etter overgangen fra Manchester City, selv om han ser ut som han er i ferd med å felle tårer hvert eneste minutt.

Liverpool leverte elendig forsvarsspill i forbindelse med begge baklengsmålene, men Arsenal utnyttet Liverpools svakheter ypperlig, og fortjener skryt.

Så dukker Mo Salah opp, den eneste muslimen jeg stoler på. Hans scoring rett før pause var hans målpoeng nummer 106 på hans siste 106 PL-kamper for Liverpool, ifølge kommentator Roar Stokke.

Uten at jeg forstår hvorfor Stokke fokuserer på 106 kamper. Salah har spilt 209 PL-kamper for klubben og levert 131 mål og et ukjent antall målpoeng.

Ødegaard fikk ikke til så mye elegant spill, men viste styrke ved å klare seg greit i en kamp som fremsto mer som en krig enn som en elegant fotballoppvisning.

Han våget til og med å konfrontere Fabinho, som etter min mening kun spiller fotball som en hobby. Hans egentlige jobb er som mafiaboss/leiemorder i favelaen.

Dommeren lot det tøffe spillet gå sin gang, helt til det nærmet seg slåsskamp mellom Trent Alexander-Arnold og Xhaka. Da fant han fram noen gule kort.

Gabriel var en gigant for Arsenal. Og Arsenal viste ingen frykt da 2. omgang startet, men gikk rett i angrep for å skaffe seg et tredje mål.

Men Liverpool tok tak i kampen og fikk straffespark etter 52 minutter. Dessverre var min tillit til Salah ubegrunnet, han la en elendig straffe utenfor målet.

Rett etterpå fikk Salah en ny sjanse, men Arsenal-keeper Ramsdale viste sin styrke med en flott redning.

Liverpool fortsatte å dominere i store deler av andre omgang, med høyt, intensivt press. Men de store sjansene uteble, og Martinelli, Jesus og Saka utgjorde hele tiden en trussel på noen få kontringer.

Konate var Liverpools beste spiller, og Thomas Party imponerte for Arsenal, i tillegg til Gabriel og angrepsrekka, som presterte bra i en vanskelig situasjon.

Men keeperen Ramsdale endte opp som Arsenals største helt i dag, etter en rekke fabelaktige redninger.

I ren desperasjon byttet Klopp inn Firmino i det 78. minutt. Han er visstnok på vei ut av klubben, ifølge ryktene. Fabinho ble ofret før han rakk å få rødt kort.

Så kom Trossard og en til inn for Arsenal, Jesus og Ødegaard ble byttet ut. Arteta satset defensivt.

Rett etterpå er Nunez helt alene med keeper, men dét er jo ikke noe vi Liverpool-supportere kan regne som en målsjanse, har vi dessverre erfart i år.

Men miraklenes tid er ikke over. Alexander-Arnold gjør et fabelaktig forarbeid, og innbyttet av Firmino viser seg å være lønnsomt. En nydelig heading, så er stillingen 2–2.

Arteta ofret midtbanen for å forsterke forsvaret, og ble straffet. Semb kommenterte dette spesielt, og selv blinde høner finner som kjent korn noen ganger (Semb er jo en legendarisk dårlig og knusktørr kommentator, selv om han var en god landslagstrener).

Forsvaret starter i angrep, fortsetter på midtbanen, og forsvarsrekka skal bare rydde opp rusket. Dette lærte jeg allerede for 40 år siden.

Liverpool fortsatte å angripe på overtid. Alexander-Arnold fyrte av et godt skudd, og resultatet ble at Salah fikk en god mulighet fra kloss hold.

Så slår Salah til igjen, ballen er på vei rett mot Arsenal-krysset. Men Ramsdale leverer nok en kjemperedning.

Sjansene kommer igjen, det er redning på streken, og Liverpool maser om straffe.

– Å huttetu for en fotballkamp vi er vitne til, erklærer kommentator Stokke.

Så ender kampen 2–2. Dette betyr at Arsenal kun har tre reelle poeng i ledelse mot Manchester City hvis City vinner sin neste kamp (noe som er tilnærmet 100 prosent sikkert).

Jeg tror Arsenal tapte muligheten til å vinne Premier League i dag. De må nå forberede seg på å slå (eller spille uavgjort) mot City 26. april.

Liverpools sesong er uansett fullstendig ødelagt.

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.