Arsenal møtte bunnlaget West Ham i en kamp de måtte vinne, og den første halvtimen leverte de fotball i verdensklasse. Men West Ham kom tilbake i et dramatisk oppgjør.

Martin Ødegaard bidro til magi etter 6 minutter.

– Fantastisk fotball…det skal nesten ikke være mulig, liksom, sa en entusiastisk kommentator.

Vi ble vitne til kombinasjonsfotball i ypperste verdensklasse. en 16-meter fullpakket av West Ham-spillere ble regelrett rundspilt av vakkert samspill, hvor Ødegaard står bak den pasningen som åpner opp alt. 1-0 til Arsenal

Så fortsetter hovmesteren Ødegaard med en flott scoring etter 9 minutter.

«Jeg sitter og lurer på om det er mulig å spille mer presis fotball enn det Arsenal gjør nå», sa Nils Johan Semb, tydelig imponert, med god grunn. Han sammenlignet måten Arsenal spiller på med totalfotballen Nederland leverte på 70-tallet, da Cruiff og Neeskens herjet. Vel, blinde høner finner også korn, Semb har faktisk rett. Bevegeligheten var enorm, posisjonene skiftes, det er vakker fotball Arsenal leverer.

Ødegaard var i starten av kampen  alltid spillbar, ekstremt ballsikker og ekstremt kreativ. I tillegg er han en lagspiller med god fysikk som jobber knallhardt defensivt. Kaptein på laget. En tilnærmet perfekt midtbanespiller på sitt beste.

Etter en halvtime får West Ham straffe på et av sine få angrep, og Benrahma setter den sikkert ettersom Ramsdale er ute på tur lenge før skuddet. Etter min mening burde keepere stå nesten helt til skuddet skytes, dette stresser de som tar straffen. Nå hiver mange seg til en side alt for tidlig og gjør det enkelt for motstanderen.

West Ham fortsatte å angripe rett etter straffemålet, og Arsenal virket litt rystet. West Ham skal få kred for å ikke gi opp, etter å ha blitt totalt rundspilt i starten av kampen.

Fem minutter ut i andre omgang får Arsenal straffe. Men Saka misser nok en gang et helt avgjørende straffespark og plasserer ballen langt utenfor målet. «Et helt ubegripelig dårlig straffespark av en så god spiller», sier Semb, som tydeligvis har blitt servert en haug av korn denne dagen. Dessuten presterte ikke Saka så mye som han pleier i resten av kampen heller. Han burde vært byttet ut med Trossard etter denne katastrofen.

Rett etterpå utligner Bowen for West Ham. Arsenal ser ut til å kollapse fullstendig. I stedet for 3-1 står det nå 2-2.

Arsenal får en god sjanse etter 64 minutter, men målscorer Bowen «beskytter den bakre stolpen som det var hans eget barn». Semb var virkelig i storform i dag!

Endelig kom Trossard inn, men Saka fikk fortsette. Uforståelig etter så dårlige prestasjoner. Etter 70 minutter kommer Arsenal med tre spillere mot to, men Saka nøler og roter bort en åpenbar målsjanse. For ordens skyld: Etter min mening er Saka en fantastisk spiller, men i dag var han langt under pari.

Omtrent samtidig våknet Ødegaard etter en liten dvale og tok mer kontroll. Blant annet samarbeidet han godt flere ganger med Trossard. Bowen får en god sjanse etter 77 minutter, men blir forhindret etter glimrende forsvarspill av Tierney. Rett etterpå er det på nytt drama foran målet til Arsenal som blir avsluttet på grunn av offside.

Antonio treffer tverrliggeren ti minutter før slutt etter et flott innlegg fra Benrahma.

Saka får et fint innlegg av Nelson, men får ikke til noen ting. Dette med fire minutter igjen av kampen som kan avgjøre kampen om ligagull. En spiss i form scorer enkelt her.

Så byttes Ødegaard ut rett før de fem minuttene med overtid, helt uforståelig vurdering av Arteta. Jan Åge Fjørtoft er enig med meg i kommentarene etter kampen.

«Hva går rundt i hodet på Arteta nå? Han kunne ha gjort noe annerledes underveis her», sa Viaplays dyktige kommentator rett etter kampen.

Trossard burde blitt byttet inn tidligere, og Saka burde blitt tatt av banen. Å deretter bytte ut midtbanens kreative kraft Ødegaard er uforståelig.

Dermed ender det 2-2, og håpet om gull i Premier League kan nesten avskrives. West Ham tar et viktig poeng i bunnstriden og fortjener virkelig honnør.

Arteta mistet kontrollen, etter min mening. Nå er det opp til Manchester City, som har kontroll over gullet. Det har for øvrig Arsenal også: Vinner de resten av kampene så vinner de gull. De tåler også uavgjort borte mot Man City.

Arsenal har hjemmekamp mot Southampton 21. april. Deretter venter gigantoppgjøret borte mot City. Ødegaard & co må nok helst slå City borte for å ha noen reell sjanse til gull.