Inntak av alkohol og samleie utenfor ekteskap, uavhengig av seksuell legning, er ulovlig i Qatar og har en strafferamme på opptil syv års fengsel. 

Fotballfans som er vant til at begge deler tilhører privatsfæren i vestlige samfunn, risikerer å komme uheldig ut av det under VM-sluttspillet som går i Qatar i november.

– Det blir ingen festing overhodet. Alle må holde hodet kaldt med mindre de tar risken på fengselsstraff, sa en politikilde ifølge britiske Daily Star.

Også kjønnslige aktiviteter er forbudt om du ikke kan vise til medbragt ektepakt.

– Fansen må være forberedt på at det for første gang noensinne er sexforbud under et verdensmesterskap i fotball, såfremt det ikke er snakk om gifte folk.

FIFA hevder at alle er velkommen til VM-sluttspillet, men fastholder at ingen unntak vil bli gjort for de som bryter den arabiske nasjonens lover og skikker.

– Jeg vil forsikre enhver fan, uansett kjønn, legning, religion eller rase, at Qatar er et av de tryggeste landene i verden – alle er velkommen her. 

Nassar al-Khater, FIFAs ansvarshavende for VM i Qatar 

Myndighetene i Qatar oppfordrer innbyggerne til å rapportere logoer eller design som strider med landets tradisjoner. Bokstav-miljøet har reagert på at regnbuefarvet leketøy vil bli beslaglagt.

En rekke organisasjoner har uttrykt bekymring over at turneringen går i Qatar, et land med en problematisk toleranse for andre kulturer enn sin egen og strikt sharia-lovgivning. 

Det er god folkeskikk å vise respekt for sine verter. På den annen side er det ikke mindre god folkeskikk å vise respekt for sine gjester – spesielt når man inviterer dem.

Les også:

Lise Klaveness hylles for talen i Doha, men er det fortjent?

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!


Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.