Fifas president Gianni Infantino sa i forrige uke at alle er velkommen til fotball-VM i Qatar som avvikles senere dette år, også LHBTQ-par.

Abdulaziz Abdullah Al Ansari som har ansvar for sikkerheten under fotball-VM, tegner et mer nyansert bilde:

– For å beskytte folk mot å bli angrepet må de regne med å bli fratatt regnbueflagg.

Likekjønnede forhold er kriminalisert i den lille Gulf-nasjonen, men generalmajor Al Ansari holder fast ved at LHBTQ-par er velkomne og vil bli akseptert i Qatar under Fifas paradearrangement som går fra 21. november til 18. desember.

– Hvis en heiser regnbueflagget og jeg tar det fra ham, er det ikke fordi jeg ønsker å fornærme ham, men for å beskytte ham. Hvis det ikke er meg kan det være en annen som angriper ham. Jeg kan ikke garantere for hele folkets oppførsel. Og jeg vil si til ham: Vær så snill, du trenger ikke å heise nettopp det flagget nu.

Al Ansari leder avdelingen for internasjonalt samarbeid og Qatars nasjonale antiterrorkomité.

– Hvis du virkelig ønsker å markere din legning eller ditt politiske standpunkt, så gjør det i et samfunn der slikt er akseptert. Vi respekterer at du har billett til en fotballkamp, ikke at du agiterer for en politisk holdning eller for hva som foregår i hodet ditt. Se kampen, men la være å fornærme hele samfunnet.

Al Ansari ber ikke LBGTQ-ere om å holde seg vekk fra Qatar. Han advarer dem heller ikke om straffeforfølgelse.

– Reserver hotellrommet, sov sammen – det vedrører ikke oss. Vår oppgave er å avvikle turneringen, ikke å følge med på hva du gjør på privaten. Vi kan ikke endre religionen vår i de 28 dagene verdensmesterskapet i fotball pågår.

Kilde: AFP via Irish Examiner

Les og del!

Corporate America viser sitt sanne ansikt – setter seg selv over demokratiet

«Oh Allah… Destroy the Jews, the Christians, the Hindus, the Russians, and the Shiites!»: The Persecution of Christians, February 2022

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.