Blir du tatt for å drikke alkohol i Saudi-Arabia risikerer du offentlig pisking, bøter, fengsling og utvisning. Men om de får lov til å arrangere fotball-VM i 2034 lover saudierne å sette Allahs lov til side og åpne for salg av alkohol på hoteller og i soner forbeholdt fotballturister.

– Det har ikke vært diskutert offentlig, men det er et akseptert faktum, skriver The Sun.

Sportsvasking av landets renommé

Saudi-Arabia kunngjorde i forrige uke at landet har til hensikt å søke om å få arrangere fotball-VM i 2034 og landet er ansett som favoritt efterat Fifa tildelte 2030-mesterskapet til Spania, Portugal og Marokko – med åpningskamper i Uruguay, Argentina og Paraguay.

Kritikere advarer FIFA om «sportsvasking» av landets renommé og viser til Saudi-Arabias brudd på menneskerettighetene, det bestialske drapet på den opposisjonelle journalisten Khashoggi og samvittighetsfanger som Raif Badawi.

Qatar holdt ikke løftet

Ifjor inngikk Qatar en avtale med Budweiser om eksklusivt salg av alkoholholdig øl i lukkede fansoner på de åtte VM-arenaene i Doha som en del av en avtale på 75 millioner dollar, men bare to dager før turneringen startet gjorde arrangørene helomvending og innførte totalforbud mot alkohol på stadionområdene.

Mann dømt til døden for innlegg i sosiale medier i Saudi-Arabia

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.