Liverpool-spilleren Jordan Henderson forlater klubben og skal tjene enorme summer på sine siste år som fotballspiller. Sky Sports sier han vil tjene over 9 millioner kroner i uka.

Det betyr nesten 480 millioner kroner i årslønn.

Det er helt ville summer, så da kaster nok Henderson Pride-flagget fra armen og dropper sin hyllest av LHBT+. For i Saudi-Arabia er homofili forbudt. Så dypt stakk støtten til LHBT-gjengen, som Henderson har blitt hyllet for.

Henderson skal spille for Al Ettifaq, hvor Liverpool-legenden Steven Gerard er manager.

På banen vil Henderson møte tidligere superstjerner som Ronaldo og Benzema.  I tillegg har Kante, Firmino og Neves tatt veien. Det blir sikkert flere etter hvert, for lønningene er helt ville. Disse spillerne, som alle er på slutten av sin karriere, drar inn flere milliarder for å promotere Saudi-Arabia.

Jamie Carragher er tidligere lagkamerat med de to Liverpool-spillerne. Men han er kritisk, noe han formulerer i en artikkel i The Telegraph.

Han mener Saudi-Arabia bedriver sportsvasking, og at de kan være en trussel for europeisk dominans i fotballverden.

What we are seeing in this transfer window is that Saudi Arabia poses a genuine threat to the wealth, power and quality of European football. I am worried where it will end.

Problemet er selvsagt hvis yngre spillere lar seg friste. Paris Saint-Germain aksepterte et bud på svimlende 3,5 milliarder for Kylian Mbappé, som er en av de to mest ettertraktede spillerne i verden.

PSG frykter at de kan miste Mbappé uten å få igjen en krone, siden hans kontrakt går ut neste år.

Men Mbappé er et lite lyspunkt, siden han nektet å snakke med de araberne som kom for å diskutere kontrakt med ham. Han er bare 24 år, og har fortsatt mange år igjen på absolutt toppnivå. Han vil til Real Madrid og vinne Mesterligaen.

Det bør dog nevnes at også PSG har eiere fra Qatar.

Men oljesjeikene utgjør en reell trussel, noe golfen har opplevd. LIV Golf lovte enorme beløp, og flere spillere takket ja.

Saudi golf takeover is blueprint for what they want to do everywhere else.

Dette er overskriften i en artikkel i The Guardian fra juni. Avisen er fryktelig venstreorientert og woke, men de er faktisk dyktige på idrett.

For han har rett. Det hele endte med et slags kompromiss, som medfører at saudiene nå har stor makt i golfen.

This may be the story of how Saudi Arabia bought golf. But really, it is a blueprint for what they want to do with everything else.

Samtidig kjøper arabiske oljesjeiker seg inn i europeisk fotball, og kontrollerer flere storklubber. Så dette er en reell trussel, og jeg tviler om det er mulig å stå imot.

At FIFA tildelte fotball-VM til Qatar er et godt eksempel, noe jeg var kritisk til for mange år siden, mest på grunn av den ekstreme varmen sommerstid. Så ble mesterskapet flyttet til start i november. Dette hjalp i forhold til varmen, men ødela sommerferien for mange. VM skal spilles om sommeren!

Den eneste muligheten er hvis UEFA vedtar at arabere fra udemokratiske, islamistiske land ikke får lov til å kjøpe seg inn i europeisk fotball.

Men jeg tviler sterkt på at dette vil skje, siden UEFA, akkurat som FIFA, er en korrupt organisasjon.

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.