Dommere og assistenter i Premier League bes om å tillate muslimske spillere å bryte fasten under ramadan, ved å innføre islamske pauser midt under kveldskampene.

Sky News skriver at flere av fotballstjernene i den engelske toppserien i fotball er muslimer, som Liverpools Mohamed Salah, Manchester Citys Riyad Mahrez og Chelseas Ngolo Kante. Alle disse forventes å faste under ramadan, som varer fra 22. mars til 21. april.

De kan ikke bryte fasten før solen går ned. Dette kan føre til at flere muslimske spillere ikke kan delta i kampene den neste måneden, skriver Sky News.

Dommere har derfor mottatt råd om å innføre islamske pauser i kampene, slik at muslimene kan få seg noe å spise.

They have also been encouraged ahead of the kick-off to try and identify any players who may need to break their fast during the game, and where possible to agree a rough time for this to happen.

The Football Association and PGMOL (Professional Game Match Officials Ltd) have been contacted for comment.

Det har allerede skjedd i enkelte kamper.

NTB har referert saken.

Sky Sports skriver at for to år siden ble kampen mellom Leicester og Crystal Palace stanset kort for at spillerne Wesley Fofana og Cheikhou Kouyaté kunne bryte fasten. Det skal være første gang at man gjorde et slikt grep i Premier League.

I etterkant la Fofana ut en melding i sosiale medier der han takket alle involverte for håndsrekningen.

«Det er dette som gjør fotballen vakker», skrev han.

Det er litt vanskelig å forstå dette forslaget. Muslimer har jo spilt fotball i mange ligaer i mange år. Selv landslag fra islamske land spiller jo fotball under fasten. Hva er egentlig problemet her?

Alt skal marineres i islams skrekkelige ideologi. Fotballspillere har gått ned på kne for Black Lives Matter i flere år. Så var det Pride-fokus og tøys under fotball-VM. Nå er det islam som skal hylles og markeres med spesielle regler.

Samtidig kjøpes europeiske klubber opp av arabiske sjeiker. Man mister lysten til å følge dette sirkuset så mye lenger.

Les også:

Mohammed Salah feiret jul, nå får han kritikk

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.