David Datro Fofana (20) forlater Molde etter nesten to år i klubben. Overgangen til Chelsea setter salgsrekord i norsk fotball.

London-klubben betaler 12 millioner euro til Molde for angriperen, skriver den kjente fotballjournalisten Fabrizio Romano på Twitter. Det tilsvarer 125 millioner kroner.

Salgssummen knuser salgsrekorden i norsk fotball, og spillerens agent Atta Aneke tror at rekorden kommer til å stå i mange år.

Til sammenligning fikk Molde 50–60 millioner for Erling Braut Haaland da han ble solgt til RB Salzburg i 2018.

– Det er jo en drøm. Jeg skal innrømme at Chelsea er et stort steg for ham nå, men når det dukker opp sånne muligheter for en ung spiller med et så vanvittig potensial som han har, må man bare gripe sjansen, sier Aneke til VG.

Det er ingen grunn til å forvente at vi får se Fofana i Chelsea-drakt med det første. London-klubben har en policy hvor de kjøper inn et ekstremt antall unge talenter, som så blir satt på utlån til andre klubber. De mest talentfulle får sjansen til å prøve seg i Chelsea, men de fleste dyrkes frem og selges videre.

Det er flere klubber i Premier League som driver lignende virksomhet, men Chelsea har spesialisert seg lengst på denne praksisen.

Fofana har spilt én landskamp for hjemlandet Elfenbenskysten. Han har ingen sjokkerende god statistikk for Molde. På 42 kamper har han scoret 15 mål, absolutt godkjent, men ingen sensasjon.

Dog er det liten tvil om at gutten har skills. Han har både hurtighet og god teknikk, og noen av målene har vært av den spektakulære sorten, som de interesserte kan se i videoen nedenfor.

Fofana er spilleklar for Chelsea 1. januar. Man får vel ønske den unge spilleren lykke til. Men personlig ser jeg det som lite sannsynlig at han spiller seg inn på Chelsea-laget i løpet av de nærmeste to årene.

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.