Fotballekspert Gary Neville stiller spørsmål ved Saudi-Arabias engasjement i engelsk fotball og mener Premier League må stanse overgangene til landets liga.

De siste ukene og månedene har stjernespillere som Cristiano Ronaldo, Karim Benzema og Ngolo Kanté meldt overgang fra europeiske klubber til toppligaen i Saudi-Arabia. Flere andre i Premier League skal være på listen over interessante spillere, ifølge BBC.

Tidligere toppspiller og nå fotballekspert Gary Neville peker særlig på de påståtte eierinteressene det saudiarabiske investeringsfondet PIF har i den engelske klubben Chelsea. PIF, som fra før eier Newcastle, har også kjøpt fire klubber i den hjemlige ligaen. Kilder i Chelsea avviser at det saudiarabiske fondet har interesser i klubben.

Ingen ulovligheter er så langt avdekket, men Neville mener at eierstrukturen i Chelsea må kartlegges for å påse at konkurransereglene overholdes og «integriteten ivaretas».

Saudi-Arabia spiller en stadig større rolle i internasjonal idrett, blant annet gjennom en nylig avtale om sammenslåingen av verdens største golftourer.

Senatet i USA vil ha fakta om «golfekteskapet»

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.