Den brasilianske superstjernen Neymar (31) skal være på vei til den saudiarabiske klubben Al-Hilal. Alderen på spillere som selger sjela si til araberne synker. Neymar var dog allerede arabisk eiendom i PSG.

Det franske nyhetsbyrået AFP melder at Neymar trolig ikke er en del av framtiden til Paris Saint-Germain. Han ble hentet til klubben for at PSG skulle vinne Champions League, men dét har ikke skjedd.

Den brasilianske stjernen kom til PSG for vanvittige 220 millioner euro for seks år siden. 31-åringen var ikke med i troppen da PSG sesongåpnet mot Lorient lørdag, og han «figurerer ikke i klubbens eller managerens planer», sier AFPs kilde. (NTB)

Sky Sports skriver at Neymar er i samtaler med Al-Hilal, det samme gjør L’Equipe. Neymar skal ha en grunnlønn på rundt 330 millioner kroner i året i PSG. I Saudi-Arabia snakker vi nok om et langt høyere beløp.

En hel rekke stjerner har sluttet seg til saudiarabisk fotball den siste tiden. Først signerte Cristiano Ronaldo, og siden har spillere som Karim Benzema, Jordan Henderson og Riyad Mahrez fulgt etter.

Siden menneskerettighetene ikke respekteres noe særlig i Saudi-Arabia, så anklages landet for å bedrive sportsvasking. Det pøses inn penger i oppkjøp av fotballklubber, golf og nå spillere fra Europa og Sør-Amerika.

«Kjøpet er et ledd i statens forsøk på å styrke eget omdømme og avlede oppmerksomheten vekk fra menneskerettighetsbruddene».

Neymar er den første spilleren som fortsatt har en del år igjen som spiller på et absolutt toppnivå som velger arabiske dinarer. Dette gir grunnlag for bekymring.

Selv vår egen superhelt Erling Braut Haaland spiller i en klubb som har arabiske eiere, og derfor burde nektes å konkurrere om gull i Premier League, etter min absolutt inhabile mening som Liverpool-supporter. Snart eies vel Liverpool også av noen ørkensjeiker, så man bør være varsom med slike uttalelser.

Al-Hilal eies av det saudiarabiske investeringsfondet PIF, som allerede eier Premier League-klubben Newcastle, som også eier klubbene Al-Nassr, al-Ittihad og Al-Ahli.

Les også:

Henderson dropper LGBTQ+ og velger pengene

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.