Tyskland er et av lagene som har blåst seg voldsomt opp over at spillerne ikke får bære Pride-farger på banen. Nå tapte de mot Japan. I likhet med Danmark var Tyskland mer opptatt av homokamp enn av fotball. Det ser ut til å straffe seg.

Det ble en elendig VM-innledning for det tyske laget, som før kampen markerte sin skuffelse over FIFA ved å holde seg for munnen da det offisielle lagbildet ble tatt.

Tyskerne tok oppskriftsmessig ledelsen og kjørte kraftig på for 2–0, men da sjanse på sjanse ble misbrukt, så Japan og Ritsu Doan sitt snitt til å utligne. Innbytteren avsluttet en fin opprulling etter 75 minutter ved å score på Takumi Minaminos pasning. (NTB)

Det sitter en hel verden og ser på favorittlag som roter bort konsentrasjonen på politiske markeringer. Tror Tyskland og Danmark at dette er god reklame?

Nå forsøker landene å blåse til kamp mot Infantino og FIFA. Lise Klaveness er blant dem som vil velte presidenten.

– I NFF har vi ikke tillit til at Infantino er rett leder for å bringe oss videre. Dessverre har ingen av konføderasjonene stilt motkandidat innen fristen, så Infantino er dessverre for øyeblikket eneste kandidat, sier hun til kanalen.

FIFA skal velge president for den neste fireårsperioden i mars neste år.

MDG vil at Klaveness skal søke. Klaveness, med en årslønn på drøyt to millioner, symboliserer det som er i ferd med å overskygge det sportslige i Qatar: seksualpolitikk fremfor fotball. Det kan ødelegge hele VM.

Klaveness mener at det er FIFA som er konfliktskjerpende.

– Vi stiller oss bak det danskene sier og beskriver. FIFA har gått fram på en konflikteskalerende måte, sier Lise Klaveness.

Hun er i likhet med kollegaen opprørt over at FIFA så sent som mandag varslet sportslige sanksjoner dersom de mye omtalte mangefargede kapteinsbindene ble benyttet under VM.

– FIFA har ikke kommunisert noen motstand før 24 timer før åpningskampen, og da med kompromissløs atferd og trusler om sportslige sanksjoner. FIFAs beslutning, og ikke minst den måten beslutningen fattes på, er urovekkende. Alle landene som deltar i kampanjen, er frustrerte, også Norge, selv om vi ikke deltar i VM, sier Klaveness til NRK. (NTB)

Klaveness og NFF har i ti år visst hvor VM skulle foregå. Forbudet mot OneLove kan neppe ha kommet som en overraskelse.

Taperstempel

Det vi ser, er at land som fokuserer for mye på seksualpolitikk, taper. Den danske landslagstreneren Kasper Hjulmand gir inntrykk av at homoverdier er alt han tenker på.

Etter en blek prestasjon mot Tunisia er det fortsatt pride-verdier Hjulmand jamrer om:

»Der er ingen som helst undskyldninger i det, jeg siger nu i forhold til den måde, vi spiller fodbold på. På ingen måder. Men som person og som menneske har jeg det svært lige nu. I dansk fodbold har vi sloganet ”En del af noget større”. Lige nu er jeg ikke sikker på, at jeg er en del af noget, jeg bryder mig om. Jeg elsker fodbold, forskellighederne, forskellige folkeslag, men jeg synes, det er vigtigt at skifte retning. Forhåbentlig vil unge, progressive mennesker træde ind der, hvor beslutningerne skal tages. Det er en af mine drømme. Og at vi har mere medfølelse med hinanden i verden,« sagde Kasper Hjulmand efter kampen.

Utenomeuropeiske land har tatt VM med storm: Saudi-Arabia slo favoritten Argentina. Japan slår Tyskland, og Danmark slet for å få ett poeng mot Tunisia.

De nye fotballnasjonene får blod på tann. De ser et Vesten som er i forfall.

Hjulmand er opptatt av hvordan de kan vinne frem. Han og Klaveness forstår ikke at OneLove er blitt en tapersak.

Landstræneren understregede, at al polemikken ikke går ud over hans engagement og fokus til træning og kamp. Men at al virakken giver uro.

»Jeg bruger for lang tid på at gå rundt hver dag for at finde ud af, hvordan jeg skal håndtere dette her. For der er så meget, jeg har lyst til at sige, så meget, jeg har lyst til at gøre. Jeg er der 100 pct. for holdet. Men jeg går rundt om mig selv og har svært ved at finde mig selv i dette her,« sagde Kasper Hjulmand.

 

https://jyllands-posten.dk/sport/ECE14614957/kasper-hjulmand-lige-nu-er-jeg-ikke-sikker-paa-at-jeg-er-en-del-af-noget-jeg-bryder-mig-om/

 

 

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.