Foto: Pixabay.

En 15 år gammel fotball­spiller på det tyske ungdomslaget JFC Berlin døde onsdag av skadene han ble påført da en 16-åring på det franske laget FC Metz angrep ham etter en kamp i den inter­nasjonale ungdoms­turneringen Germany Cup i Frankfurt søndag.

Ifølge tysk politi døde 15-åringen av alvorlige hjerneskader, skriver Le Parisien.

Politiet arbeider fremdeles med å kartlegge hendelses­forløpet nøyaktig, og beskrivelsene i mediene varierer en smule, men ifølge den franske avisen skjedde angrepet i forbindelse med at et slagsmål som involverte flere spillere, brøt ut kort tid etter at JFC Berlin hadde vunnet semifinalen mot FC Metz med 1–0.

Da gemyttene hadde roet seg lå 15-åringen livløs igjen på banen. Utryknings­mannskaper kom raskt til stedet, og i henhold til øyenvitner gikk de i gang med hjerte­massasje.

Le Parisien skriver at det dødbringende angrepet skjedde med slag mot hodet og nakken på 15-åringen, identifisert som Paul. 16-åringen, som ble satt i varetekt, er ikke blitt identifisert.

Paul ble holdt kunstig i live for at organene hans kunne doneres, innen han døde tre dager etter angrepet. En obduksjon vil finne sted for å kunne kaste mer lys over det som skjedde.

Enkelte øyenvitner har uttalt til mediene at stemningen var svært spent mellom de to lagene allerede før kampen. Et av det sier at offeret på et tidspunkt var omringet av «fem eller seks» spillere fra det andre laget.

Laget tilhørende FC Metz Inter­national Football Academy, som er det fulle navnet på den franske klubben, er en del av «FC Metz Performance Program» – en «integrert struktur» i klubben som gir unge fotball­spillere «fra hele verden tilgang til trening på høyt nivå», opplyser Le Parisien. Nasjonaliteten på den varetekts­fengslede 16-åringen, som nekter å ha hatt til hensikt å skade 15-åringen, er imidlertid ikke oppgitt.

FC Metz sier i en offisiell kunngjøring at klubben er sjokkert og sender sine kondolanser til 15-åringens familie.

JFC Berlin har ikke kommentert saken «av hensyn til beskyttelse av privatlivet». Hos det tyske fotball­forbundet heter det at man er «forferdet». Forbundets vise­president Ronny Zimmermann kommenterer at det ikke lenger er nok å forhindre volden i fotballen: «Vi har også å gjøre med et sosialt problem.»

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.