Knivangrepet torsdag morgen i Annecy, som etterlot seks sårede, deriblant fire små barn, hadde ikke et terrormotiv, opplyser aktor i den sørøstfranske byen.

Myndighetene forfølger siktelsen om attentatforsøk, sa aktor Line Bonnet-Mathis under en pressekonferanse.

Den mistenkte holdes i politiets varetekt, skriver Bloomberg.

Mannen har syrisk statsborgerskap og flyktningstatus i Sverige, sa den franske statsministeren Elisabeth Borne på pressekonferansen.

Hun la til at mannen hadde reist inn i Frankrike på lovlig vis og hadde med seg svenske identitetsdokumenter og et svensk førerkort.

Den franske innenriksministeren Gerald Darmanin sa at mannen også hadde søkt om asyl i Frankrike, men at han fikk avslag tidligere i juni.

Darmanin sa også til TF1 news at den syriske flyktningen som ble arrestert i forbindelse med angrepet, hadde «visse kristne religiøse kjennetegn» på seg.

Mannen hadde fått asyl i Sverige for ti år siden, og hadde også søkt om asyl i Sveits og Italia, legger Darmanin til.

Borne og Darmanin reiste begge til Annecy, en by i de franske Alpene, kort tid etter angrepet.

En video av torsdagens angrep ble tatt opp av en tilskuer og bekreftet av Reuters.

Klippet viser hvordan gjerningsmannen hopper over en lav mur, inn på en lekeplass og gjentatte ganger kaster seg over et barn i en barnevogn, mens han skyver til side en kvinne som forsøker å avverge dette.

Kjent øyenvitne i Annecy bad politiet skyte terroristen

To av de sårede barna og en voksen ble brakt til sykehus i livstruende tilstand, mens de andre ofrene ble mindre alvorlig skadet.

De fire barna var bare småbarn, mellom 22 måneder og tre år gamle, forteller aktor.

Ett av dem var britisk statsborger, et annet nederlandsk, sier hun.

Mens gjerningsmannen, som hadde på seg et blårutemønstret skaut og solbriller, hogg løs på ofrene sine, forsøkte en tilskuer å stoppe ham ved å kaste ryggsekken sin mot ham, viser videoen.

En kvinne som identifiseres som hans tidligere kone, sier til BFM TV at hennes tidligere partner var kristen.

– Han ringte meg ikke på fire måneder. Forholdet vårt tok slutt fordi vi bodde i Sverige, og han ville ikke bo i Sverige lenger, sa hun til BFM TV, og la til at han ikke tidligere hadde vist voldelige tendenser.

Ifølge det franske nyhetsbyrået AFP hadde gjerningsmannen en bønnebok på seg da han gikk til angrep.

President Emmanuel Macron sa at landet var i sjokk og kalte angrepet «en absolutt feig handling».

Svenske rettsdokumenter som Reuters har sett, viser at den mistenkte – hvis navn Reuters har fått bekreftet av politiet – ble bøtelagt for bedrageri i Sverige i 2022 for å ha søkt om arbeidsledighetstrygd og studiestøtte samtidig.

I dommen står det at han hadde slitt økonomisk og på et tidspunkt måtte selge konas smykker for å få endene til å møtes.

Torsdagens angrep endte med at politiet skjøt mot angriperen og deretter overmannet ham, viser en video fra et øyenvitne som er bekreftet av Reuters.

Han ble ikke skadet, opplyser aktoratet.

Flere vitner beskrev Le Paquier-parken som et vanligvis rolig sted som er populært blant turister på grunn av den fantastiske utsikten over Annecy-sjøen og fjellene.

– Det er et sted der barnevakter og foreldre tar med seg små barn for å leke. Jeg ser ofte rundt 15 småbarn der om morgenen, og stemningen er fantastisk, sier Yohan, som jobber i en iskrembar rett overfor parken.

Frankrike har vært rystet av en rekke voldelige hendelser de siste månedene.

Blant annet ble en sykepleier knivstukket med dødelig utgang i mai i den nordlige byen Reims.

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.