Le Pâquier d’Annecy er et stort friluftsområde ved Annecy-sjøen i de franske Alpene. Foto: Florian Pépellin / cc by-saA 3.0 / Wikimedia Commons.

Terrorangrepet mot barna i Annecy torsdag morgen ble bevitnet av den tidligere Liverpool-spilleren Anthony Le Tallec, som ropte til politiet at de måtte skyte terroristen da han så deres passivitet.

Le Dauphiné Libéré identifiserer Le Tallec, kun omtalt som Anthony av Corriere della Seras Frankrike-korrespondent Stefano Montefiori, som siterer den tidligere Liverpool-spillerens uttalelser til BFM:

«Jeg var ute og jogget, og først trodde jeg at det var en lek – alle løp. Da jeg så at folk også løp med barnevogner, skjønte jeg at det var noe utenom det vanlige. En kvinne sa at jeg ikke måtte nærme meg, for en mann var i ferd med å knivstikke alle. Jeg fortsatte, og så befant jeg meg fremfor gjerningsmannen. Politifolkene var der, men jeg synes de somlet. De reagerte ikke straks. Gjerningsmannen fikk ekstra tid til å knivstikke en eldre herre to ganger mens de så på uten å gjøre noenting. Det overrasket meg at de ikke skjøt ham straks. Den eldre herrens kone befant seg der rett ved siden av ham. Hun ble heldigvis ikke angrepet, men var i sjokk. Jeg begynte å rope til politifolkene: «Skyt! Skyt!» Til slutt gjorde de det, men gjerningsmannen fikk likevel tid til å knivstikke enda en gang. Jeg var i ferd med å gripe inn selv, for politifolkene fikk ikke gjort noenting. Jeg ble overrasket over hvor trege de var. Gjerningsmannen var taus i løpet av angrepet, han sa ikke et ord. Han var kanskje 45 år. Til slutt tok han av seg turbanen fremfor meg, uten at jeg skjønner hvorfor. Annecy er en rolig by, jeg jogger i den parken hver morgen. Jeg hadde aldri trodd at noe slikt kunne skje.»

Fire barn og en voksen ble skadd i terrorangrepet. Tilstanden er kritisk for tre av barna, som alle er rundt tre år gamle, opplyser NTB. Terroristen, identifisert som Abdalmasih H., er ifølge fransk politi en syrisk asylsøker.

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.