Etter terrorangrepet i Jerusalem 30. november. Foto: AP Photo/Ohad Zwigenberg)sør

Tre personer ble drept og seks ble såret i et skyteangrep i Jerusalem torsdag. Angriperne ble skutt av tilfeldige forbipasserende. Hamas skal stå bak terroren.

Igjen rystes Israel av terror mot sine innbyggere, terror som ikke har annen hensikt enn å ramme flest mulig sivile.

To menn åpnet ild mot folk som ventet på bussen i utkanten av byen torsdag morgen.

En 24 år gammel kvinne ble drept på stedet. En eldre mann og en eldre kvinne døde senere av skadene de fikk, skriver Times of Israel.

NTB-Reuters-AP melder om saken.

Gjerningspersoner skal være tilknyttet terrorgruppen Hamas, og ble skutt på stedet av to soldater og en sivil som befant seg i området.

Ifølge politi var de brødre på 38 og 30 år, og begge skal ha blitt drept.

– To bevæpnede terrorister ankom stedet i en bil, og åpnet ild mot sivile ved et busstopp. De ble nøytralisert av sikkerhetsstyrker og sivile som var i nærheten, uttaler politiet.

På kloss hold

Her var det ikke snakk om et angrep rettet mot militære mål, der tilfeldigvis også sivile ble rammet. Hele hensikten var åpenbart å drepe sivile.

Overvåkingsvideo viser en bil som stanser like utenfor busstoppet på en motorvei. To menn stormer ut, bevæpnet med pistol og automatvåpen. På kloss hold skyter de mot folkemengden. Få sekunder senere løper de tilbake til bilen, men de blir begge skutt da de forsøker å sette seg inn.

De tre som gikk til motangrep, åpnet ild bare sekunder etter angrepet begynte. det er et resultat av at israelerne på alle nivåer i samfunnet nå er svært godt beredt på å møte terroren fra sine palestinske naboer.

Topp-politikeren Benny Gantz sier at angrepet er nok et eksempel på at terrorisme må nedkjempes «med styrke og besluttsomhet»

Hendelsen skjedde samme morgen som den midlertidige våpenhvilen mellom Israel og Hamas ble utvidet. Før våpenhvilen tok til, hadde Israel drept over 14.000 mennesker på Gazastripen, ifølge tall fra myndighetene i Gaza.

Blinken fordømmer

USAs utenriksminister Antony Blinken sier angrepet er en påminnelse om «terrortrusselen som Israel og israelere står overfor hver eneste dag». Blinken er i Israel torsdag.

Ifølge israelsk politi var de to angriperne tilknyttet Hamas og tidligere var domfelt for terroraktiviteter.

Angrepet skjedde klokka 7.40 torsdag morgen lokal tid. For flere av ofrene er tilstanden kritisk.

Angriperne bodde i Øst-Jerusalem, ifølge Israels politi, skriver Haaretz.

Norges utenriksminister Espen Barth Eide har ennå ikke kommentert dette terrorangrepet.

Det er ikke lenge siden det fant sted et liknende angrep i samme område:

Terrorangrep sør for Jerusalem, minst fem skutt

Bestill fra Document forlag: 

Kjøp «Europas underlige død» her.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.