Israelsk soldat på  post i en terrorutsatt hverdag i landet. Foto: AP Photo/Mahmoud Illean

En palestiner som bar på et skytevåpen og to bomber ble arrestert i Jaffa torsdag 8. september. Mannen har innrømmet at han planla et massakre-preget terrorangrep i Tel Aviv.

Det er Miff.no som beretter om den planlagte, blodige terroraksjonen som så vidt ble avverget av israelsk politi.

Den pågrepne er en 19 år gammel mann fra Nablus på Vestbredden. Mannen oppholdt seg ulovlig i Israel, skriver Times of Israel.

Det var offiserer i politiets Yasam-enhet som fattet mistanke til mannen som oppholdt seg ved klokketårnet i Jaffa.

Under en ransakelse av mannen ble det funnet en maskinpistol og to pipebomber fylt med spiker, våpen egnet til å forårsake store skader i en eventuell terrorhandling.

Politisjef Kobi Shabtai sier tenåringen planla en stor terroraksjon. I tidlig avhør innrømmet den mistenkte at han var på vei til å utføre et angrep i Tel Aviv, og at han så etter et sted med en større folkeansamling.

– Han var ute etter å begå en massakre, sier politisjef Shabtai.

Politisjefen takker betjentene fra spesialenheten Yasam som med sin årvåkenhet «forhindret et stortstilt terrorangrep».

Sharif Hasson, en av politibetjentene som var involvert i arrestasjonen, beretter:

– Vi var i Jaffa da vi så en mistenkelig person. Vi stoppet ham og mens vi sjekket ham ut innrømmet han at han var i Israel ulovlig, at han ikke hadde noen papirer eller identifikasjon.

Han forteller videre:

– Han hadde en bag og det var noe metall som stakk ut. Bagen var veldig, veldig tung. Da vi sjekket så vi at det var et våpen. Vi ga mannen beskjed om å legge seg ned på bakken og at han var arrestert.

Det var ikke første gangen vedkommende ble stanset av politiet i Israel, også da i forbindelse med mulig planlagt terror:

Den mistenkte ble også arrestert i april i år, etter at han forsøkte å ta med seg en kniv inn på Tempelhøyden i Jerusalem. Da ble dømt til fire måneder i fengsel. Nå kan han forvente seg en lang fengselsstraff med påfølgende stor belønning fra palestinske myndigheters terrorlønn.

Ifølge politiet ble også andre mistenkte pågrepet i området. En av dem skal trolig ha kjørt den mistenkte til byen.

Israels statsminister Yair Lapid møtte senere Hasson og den andre politibetjenten, Mohabau Mengistu. Han takket dem for å ha avverget «et stort terrorangrep».

– Hele staten Israel takker dere for deres tapperhet. Dere reddet mange menneskeliv. Jeg vil ikke en gang tenke på hva som kunne skjedde om ikke dere var i området, sa statsministeren til de to politibetjentene.

Document har i senere tid omtalt flere hendelser der bevæpnede palestinere har angrepet sivile eller militære i Israel. Få land i verden lever under en større, konstant terrortrussel enn nettopp Israel:

Les også:

Palestiner skutt etter å ha angrepet og skadet israelsk soldat

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!


;

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.