Hamas hadde en mye mer ambisiøs plan for 7. oktober, liksom Osama bin Laden hadde det for 9/11: Begge trodde angrepene ville fungere som en detonator som ville antenne en større krig som ville ødelegge motstanderen. Den store forskjellen fra 9/11 er at vestlige medier denne gang har fungert som Hamas’ megafon.

Hamas-ledelsen på Gaza planla å rykke nordover og innta atomanlegget i Dimona, befri fangene i Shikma-fengslet i Ashkelon og komme seg inn i Tel Aviv. Da trodde Hamas at Hizbollah ville tre i aksjon. Det kunne utløse en kjedereaksjon.

Men det gikk ikke slik.

En faktor er de israelske araberne. De forholdt seg i ro. Det var ingen intern oppstand i Israel. De propalestinske mediene glemmer å stille spørsmålet om hvorfor det uteble. Amnesty og mediene messer om apartheidstaten, men de glemmer å stille kritiske spørsmål: Hvorfor unnlot araberne å gjøre opprør nå som de hadde sjansen? Faktum er at araberne også reagerte med sjokk og vantro på Hamas’ bestialitet. De forsto instinktivt at den også truet deres egen eksistens.

Det var hele poenget med invasjonen: Å slå kjeglene over ende og sette i gang en kjedereaksjon. Men palestina-araberne i Israel var ikke interessert i å være kanonføde for Irans diabolske planer. De har det mye bedre i Israel enn på Vestbredden og Gaza, for ikke å snakke om lands om Syria.

Når de sto på randen og hadde sjansen til å slå til mot Israel, rygget de forferdet tilbake.

Hamas usynlige divisjoner

Disse refleksjonene unnlater mediene å stille seg, ganske enkelt fordi de i denne krigen har avslørt seg som Hamas usynlige divisjoner.

Israel kan stenge Al Jazeeras kontor i Jerusalem, men hva hjelper det når det kryr av vestlige mediehus som gjør samme jobb som Al Jazeera?

Det er en av lærdommene av denne krigen. Vestlige medier viser en agressivitet mot Midtøstens eneste demokrati etter det verste terrorangrepet siden Holocaust som burde forferde europeere og amerikanere.

Som man roper i skogen

De massive demonstrasjonene for Gaza foregikk særlig i London. Tyskland og Frankrike har lagt bånd på dem. Men nå har amerikanske campus overtatt etter at de samme kreftene som støttet BLM og Antifa sommeren 2020 har mobilisert. Mange av dem er utrolig nok jødiske som Pritzker-familien. Det gjør denne krigen til noe helt spesielt. Det er en borgerkrig innad i Vesten.

NRK og Sidsel Wold unnlater å fortelle at de samme donorene som støtter Biden og Det demokratiske partiet, støtter Gaza-aktivistene. De vil gjerne kunne spille Biden-kortet om at han presser Israel av hensyn til palestinerne når svaret er at det er av hensyn til amerikanske muslimer og venstrefløyen i eget parti.

Det er ren opportunisme som ligger bak.

Imens pumper NRK ut propaganda for boikott av Israel under Eurovision. Den merkelige situasjonen oppstår at kringkastingssjefen må stå skolerett i studio for å forklare hvorfor NRK støttet boikott av Russland, men ikke Israel.

Aktivistene har overtatt NRK.

1. Hamas planla den andre bølgen av dype angrep den 7. oktober, inkludert angrep på Dimona, der Israels atomreaktor ligger; andre terrorgrupper hadde som mål å nå Shikma-fengselet i Ashkelon for å befri fengslede terrorister.

2. Hamas-terrorister hadde også til hensikt å nå Tel Aviv for å masseslakte sivile på overfylte steder som var valgt ut på forhånd; detaljer om planen kom frem etter at israelske styrker fant kart som terroristene hadde med seg; ytterligere etterretningsinformasjon som avslørte Hamas’ plan, ble samlet inn i Gaza.

3. Hamas-sjef Sinwar ga grønt lys for at flere terrorister kunne rykke inn i Israel midt på dagen 7. oktober, men en ny bølge av angrep ble blokkert i Nevatim-området da store styrker ble mobilisert i Sør-Israel for å stanse enhver fiendtlig fremrykning nordover.

4. Sinwar kalkulerte med at Hizbollah og andre iranske stedfortredere ville gå inn i krigen hvis Hamas nådde Dimona og Tel Aviv; dette ble ikke en realitet da det israelske forsvaret presset Hamas tilbake, og avverget et massivt dødstall i Israel og muligens en regional krig i full skala.

(Ilan Kafir via Kann News)

 

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.