Israelsk politi under en tidligere hendelse.  Foto: AP Photo/Mahmoud Illean

Minst tre mennesker ble drept i et knivangrep utført av en palestinsk terrorist i byen Elad i Israel,  på den israelske uavhengighetsdagen torsdag. Hamas hyller drapene.

Ambulansetjenesten Magen David Adom opplyser at fire personer er såret, i tillegg til de drepte. Tilstanden er alvorlig for to av de sårede, så tallet på drepte kan stige.

Politiet sier de mistenker at gjerningsmannen var en palestiner. Ingen er så langt pågrepet.

Den palestinske, islamistiske terrorgruppen Hamas, som har makten på Gazastripen, roser det blodige angrepet – men har ikke tatt på seg skylden for det.

Elad ligger i nærheten av Tel Aviv, og mange av innbyggerne er ultraortodokse jøder. Angrepet fant sted samme dag som israelerne feiret grunnleggelsen av staten Israel.

Situasjonen i Israel og de palestinske områdene har vært spent de siste ukene. Det har vært en rekke blodige terroraksjoner fra palestinske side, med drepte og sårede på både israelsk og palestinsk side.

Les om et liknende angrep for kort tid siden: 

Israelsk vakt drept i palestinsk terrorangrep, drapet hylles av Hamas

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.