Palestinsk mann kontrolleres av israelske soldater. Foto: Per Løchen NTB

En palestinsk 54-åring er skutt og drept etter at han skal ha kjørt rett inn en israelsk veisperring og deretter gått til angrep med en øks. En israelsk offiser ble alvorlig skadet i angrepet.

En israelsk offiser ble alvorlig såret etter å ha blitt truffet av en varebil som kjørte rett mot ham ved en veisperring mellom Israel og Vestbredden. Den terrorpregede hendelsen fant sted ved Maccabim-sperringen ved grensemuren utenfor den israelske byen Modi’in.

NTB-AFP melder om saken.

Den palestinske sjåføren i bilen fortsatte sitt angrep. Men den påkjørte og skadede offiseren var fortsatt i stand til å forsvare seg:

– Angriperen kom ut av bilen med en øks for å angripe offiseren, som skjøt mot ham og nøytraliserte ham. Offiseren ble alvorlig såret og er sendt til sykehus, heter det i en uttalelse fra den israelske hæren.

Det palestinske helsedepartementet opplyser at det var den 54 år gamle Habas Abdel Hafeez Yousef Rayan som ble drept ved veisperringen.

Situasjonen i området er spent, og det inntreffer stadig nye voldsepisoder. Det er ikke lenge siden Document omtalte en nokså liknende hendelse.

Les også:   

Palestiner skutt etter å ha angrepet og skadet israelsk soldat

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.