Nok en blodig terroraksjon utført mot sivile israelere i Jerusalem. Foto: AP Photo/Mahmoud Illean.

En palestiner kledd som ultraortodoks jøde har skutt to israelere i Jerusalems gamleby, den ene døde. Terroristen ble drept av politiet.

NTB-AFP melder at gamlebyen i Øst-Jerusalem ble sperret av etter terrorhendelsen, og vaktholdet ble trappet opp. Dette ifølge avisen Haaretz.

De to sivile israelerne som ble angrepet, ble begge kjørt til sykehus. Den ene, en mann i 30-årene som ble skutt i hodet, døde senere av skadene. For den andre mannen, en 46-åring, er tilstanden alvorlig.

Den islamistiske gruppen Hamas, som styrer den palestinske Gazastripen, hyller angrepet som «en heltemodig operasjon».

Gruppen tar fortsatt ikke avstand fra vilkårlige drap på sivile, men skriver i en uttalelse at det er legitimt å drive det de kaller «motstandskamp» med alle midler.

Dette skal ifølge Hamas pågå «inntil den sionistiske okkupasjonsmakten er drevet ut fra alle våre hellige steder og alle våre områder».

Mye tyder på at Hamas er mer eller mindre involvert i hendelsen, Israels sikkerhetsminister Omer Barlev omtaler gjerningsmannen som medlem av Hamas.

Terroristen var bosatt i Øst-Jerusalem, og var ifølge politiet bevæpnet med en maskinpistol.

To angrep på kort tid

Skytingen skjedde i nærheten av Vestmuren, også kalt Klagemuren, ved inngangen til gamlebyen i Øst-Jerusalem søndag formiddag.

Det har lenge vært en svært anspent situasjon i området, blant annet som følge av strid om adgangen til helligdommer som muslimer og jøder regner som viktige i sin religion.

Skytingen søndag er det andre angrepet i Jerusalems historiske gamleby på kort tid. Onsdag ble to israelske politibetjenter knivstukket av en palestinsk 16-åring. Begge ble innlagt på sykehus. Den unge terroristen ble skutt og drept.

Ønsker Øst-Jerusalem som hovedstad

Palestinere har stått bak flere titalls angrep mot sivile israelere og sikkerhetsstyrker de siste årene. Noen ganger blir det brukt kniv, andre ganger skytevåpen, og noen ganger er personer, blant dem israelske sikkerhetsstyrker, blitt kjørt ned av biler.

Det er snakk om svært brutal terror.

Befolkningen i Øst-Jerusalem er hovedsakelig palestinsk, og en del palestinere ønsker området som sin hovedstad i en palestinsk stat bestående av Vestbredden og Gazastripen. For å fremme dette synet benyttes fortsatt blodig terror, ofte mot sivile.

Mange vil spørre seg hva de palestinske lederne mener de kan oppnå med dette.

Les også:

Kostbar og inhuman villfarelse?

 

 

 

En bok vel verdt å lese:

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.