En væpnet mann skjøt og drepte flere personer ved en synagoge i Øst-Jerusalem før han selv ble skutt. Foreløpig er det rapportert om syv døde og flere sårede. Hamas påberoper seg ansvaret.

Dette melder den israelske avisa Haaretz.

Skytingen skjedde ifølge den israelske ambulansetjenesten i nærheten av en synagoge i den israelske bosettingen Neve Yaakov i okkuperte Øst-Jerusalem, skriver NTB.

Haaretz på sin side omtaler området som «nabolag», og skriver ingenting om at dette er okkuperte områder.

Ofrene dekkes til etter terrorangrepet utenfor en synagoge i Jerusalem Foto: AP /Mahmoud Illean/ NTB

Ifølge israelsk politi ser det ut til at skytteren ventet utenfor synagogen og åpnet ild da de troende forlot bygningen. Hamas tar ansvaret for terrorangrepet.

Israelske medier melder at flere andre ha blitt såret i terrorangrepet. Tre av disse ble brakt til Hadassah-sykehuset, og for to av var tilstanden kritisk, en 70 år gammel kvinne og en 20 år gammel mann. Disse får livreddende hjelp. I tillegg ble en 14-år gammel gutt innlagt.

Terrorangrepet er blant de mest dødelige Israel har opplevd på flere år. Gjerningsmannen forsøkte å rømme i en bil, og skal ha blitt drept av politiet i en skuddveksling.

Politiet undersøker området rundt synagogen i tilfelle det er andre terrorister i nærheten.

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.