Foto: Twitter

Et knivangrep fant i 9-tiden torsdag morgen sted inne i og utenfor Notre Dame-kirken i Nice. Tre personer er myrdet og flere skadet, opplyser politikilder til BFM TV.

Mannen som angrep, skal gjentatte ganger ha ropt «Allahu akbar!».

Ifølge politikilder fikk de tre ofrene halsen skåret over, skriver Le Figaro.

To av dødsofrene skal være kvinner. Den ene av de myrdede hadde søkt tilflukt i en bar utenfor kirken.

Le Parisien skriver at antallet skadede er to.

Notre Dame-kirken i Nice. Foto: LimeWave Photo / Creative Commons.

Gjerningsmannen er arrestert, opplyser Nices borgermester Christian Estrosi på Twitter. Alt tyder på at det er et terrorangrep, twitrer han.

Knivterroristen ble skutt og skadet før arrestasjonen. Ifølge Le Monde er han hardt skadet.

Franske påtalemyndigheter har innledet mord- og terroretterforskning.

Politiet har sperret av et område rundt kirken, som ligger i hjertet av byen. Politiet er i ferd med å avklare om det finnes medsammensvorne til knivterroristen.

Angrepet finner sted i en nervøs offentlig atmosfære etter drapet på læreren Samuel Paty. Frankrikes politisjef minnet i begynnelsen av denne uken sin etat om at «Frankrike er gjenstand for en konstant høy terrortrussel».

Frankrikes innenriksminister Gérald Darmanin har innkalt til krisemte.

Nice var åsted for et av de verste islamske terrorangrepene i landet under feiringen av Frankrikes nasjonaldag den 14. juli 2016, da tunisieren Mohamed Lahouaiej-Bouhlel drepte 86 og skadet flere hundre med en lastebil langs strandpromenaden i byen, som ligger langs den franske Rivieraen.

 

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.