Église Saint-Pierre-d’Arène i Nice. Foto: Jesmar / Wikimedia Commons.

Mannen som litt før klokken 10 søndag morgen gjentatte ganger knivstakk og skadet en prest som holdt messe i Saint-Pierre-d’Arène-kirken i Nice, er en fransk statsborger født i Fréjus ikke langt fra Nice i 1991, og har fornavnet Kevin, opplyser politikilder til nyhetsbyrået AFP.

Ifølge borgermesteren i Nice, Christian Estrosi, har den arresterte knivmannen ingen kriminell historikk, opplyser Le Monde. Ifølge politikilder virket arrestanten sinnsforvirret, skriver den franske avisen.

Etter pågripelsen skal han ha sagt at han er jøde og hadde planer om å drepe president Emmanuel Macron på valgdagen, men at han hadde tatt til takke med en kirke i stedet.

31 år gamle Kevin er siktet for drapsforsøk, men foreløpig ikke for terror, og den mentale helsen hans utredes. Påtalemyndighetens antiterrorenhet er imidlertid varslet, og vurderer saken.

Den angrepne presten, fader Krzysztof Rudzinski, er av polsk opphav og har hatt hånd om menigheten i mer enn ti år. Rudzinski er ikke livstruende skadet.

 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.