Brahim Aouissaoui kom som ulovlig migrant til Italia, og ble beordret til å forlate landet. Foto: Italiensk politi.

Brahim Aouissaoui, den tunisiske terroristen som den 29. oktober i fjor drepte tre mennesker med kniv i Notre-Dame-kirken i Nice i Frankrike, hadde opprinnelig planlagt å begå terror i Paris, men kunne ikke betale til togbilletten til den franske hovedstaden.

Det går frem av meldinger på telefonen hans som er lekket til BFMTV, og er siden blitt bekreftet av etterforsknings­kilder overfor AFP, skriver det franske nyhetsmagasinet L’Obs.

I meldinger avslørt av BFMTV skrev Brahim Aouissaoui dette til en venn om kvelden fra Roma den 25. oktober: «I morgen drar jeg til Frankrike, landet av vantro og hunder.»

Voldsmannen hadde reist fra Tunisia med båt den 19. september. Etter å ha passert gjennom Italia, kom han til Nice om kvelden den 27. oktober. Neste dag skriver han: «Jeg er fortsatt i Nice. Jeg vil gjerne dra dit hvor du er, til Eiffeltårnet, men billetten koster 150 euro.» Deretter: «Billetten er altfor dyr. Jeg venter her helt til Gud gjør det lettere for meg.»

Om morgenen to dager senere begår han trippeldrapet i Nice, innen han blir stanset og skadet av fransk politi, og siden siktet for terror. I dagene før angrepet hadde han vandret rundt i stasjonsområdet, skriver BFMTV.

Vennen som Aouissaoui kontaktet, er ikke blitt trukket inn i saken:

Etterforskningen som siden november har vært utført av antiterrordommere, har ikke kunnet bringe på det rene at han fikk noen praktisk eller ideologisk støtte.

«Personene han hadde kontaktet i Paris, er blitt hørt», men ikke trukket inn i saken, opplyser en kilde som står saken nær.

Den tunisiske terroristen, som har ligget på sykehus etter ugjerningen og siden er blitt overført til et fengsel utenfor Paris, hevder nå at han lider av hukommelsestap.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.