Matteo Salvini under en innledende rettshøring den 3. oktober 2020 ved domstolen i Catania, som skal ta stilling til om han skal tiltales for frihetsberøvelse etter i flere dager å ha hindret 131 ulovlige migranter på et italiensk kystvaktfartøy å gå i land i Italia i 2019. Foto: Mauro Scrobogna / LaPresse via AP / NTB.

Italias tidligere innenriksminister Matteo Salvini går til frontalangrep på den nåværende italienske regjeringen etter terrorangrepet i Nice, der tunisieren Brahim Aouissaoui (21) drepte tre personer på bestialsk vis.

I en serie av utfall både på Facebook og Twitter anklager Salvini regjeringen, i særdeleshet statsminister Giuseppe Conte og innenriksminister Luciana Lamorgese, for et tungt moralsk medansvar for terroren i nabolandet.

«For en skam!» utbryter Salvini gjentatte ganger i en video på Facebook, for deretter å be Frankrike om unnskyldning for de døde i Nice.

Dette 21 år gamle tunisiske krypet av en Allah akbar-ropende islamterrorist kom ulovlig til Italia, men fikk likevel dra sin vei uten å bli forhindret, sier Salvini. Han skulle hverken ha fått lov til å komme til Italia eller bevege seg fritt i Europa, fortsetter han.

Hvis jeg hadde holdt dette krypet om bord på et skip uten å slippe ham i land, ville ikke dette ha skjedd, hevder Salvini.

Men hva skjer i stedet? Jo, det er han som straffeforfølges fordi han som statsråd kjempet med nebb og klør for at ulovlige innvandrere ikke skulle slippe inn i Italia. – Det er med hevet hode jeg kommer til neste rettsrunde, sier han: – Jeg forsvarte Italia og Europa, og det er jeg stolt av.

Det stiger nå fire ganger flere ulovlige migranter i land enn på hans tid som innenriksminister, og det til tross for koronapandemien, sier Salvini. Denne regjeringen klarer å stenge butikkene, men ikke havnene, harselerer han.

Representanter for den italienske venstresiden beskylder Lega-lederen for å utnytte en tragedie til sin egen politiske fordel, mens innenriksminister Lamorgese viser til at tunisiske sikkerhetsmyndigheter ikke hadde flagget Aouissaoui som noen sikkerhetstrussel.

La oss lese litt mer Oriana Fallaci, formaner Salvini.

 

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her